Gündem

Kemik erimesi hastası çocuğa ve dedesine devlet sahip çıktı!

Kemik erimesi hastalığı yüzünden yürüyemediği için dedesinin sırtında parkta görüntülenen 9 yaşındaki Yiğit Can’a devlet sahip çıktı. Aile ve sosyal güvenlik Bakanlığı ile İstanbul Valiliği Yiğit Can ve dedesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

Abone Ol

Yürüyemediği için yaşlı dedesinin sırtında çocuk parkına giden 9 yaşındaki Yiğit Can’ın görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca büyük ses getirmişti. 

İstanbul Esenyurt'ta dedesiyle birlikte yaşayan ve kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden 9 yaşındaki Yiğit Can'ın annesi ve babası yok. Hastalığı sebebiyle yürüyemeyen Yiğit'in, dedesinin sırtında çocuk parkında gezindiği görüntülerin gündem olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği harekete geçti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yiğit Can ile bir telefon konuşması gerçekleştirerek aileyi yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Bakan Göktaş, Yiğit'in tedavisini yakından takip edeceklerini bildirdi. Sosyal medyadaki videoyu gördüğünde duygulandığını belirten Göktaş, Yiğit'in bakımıyla yakından ilgilenen dedesine çok teşekkür etti. Dede ve torunun sosyal medyadaki görüntüleri için ise onlarca yorum yapıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, görüntüleri sosyal medyaya düşen minik Yiğit Can'ın tüm ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılanacağını açıkladı. Annesi ve babası olmayan Yiğit Can'a devlet desteğiyle sağlık ve bakım hizmetleri başta olmak üzere tüm giderleri devlet güvencesiyle korunacak.