Hava Durumu

Kavurucu sıcaklar geri geliyor (18 Haziran Havadurumu)

Son günlerde yaşanan yağışların ardından, Türkiye genelinde aşırı sıcaklar geri geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacak.

Abone Ol

Özellikle batı bölgelerde çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar 3-4 derece daha artacak. Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise sıcak hava dalgası 45 dereceye kadar ulaşacak. İşte illerde beklenen hava durumu:

İstanbul: Güneşli ve 31 derece olacak. Poyraz rüzgarı hafta boyunca sert eserek serinlik sağlayacak ancak çarşamba gününden itibaren hava daha nemli olacak.

Ankara: Açık ve 33 derece olacak.

Bursa: 35 derece olacak.

İzmir: Gölgede 38 derece olacak. Sert esen rüzgarlar biraz serinlik sağlayacak.

Antalya: Yüksek bağıl nem nedeniyle 31 derece olan sıcaklık 38 derece hissedilecek.

Türkiye Genelinde Hava Durmu

Marmara Bölgesi: Poyraz rüzgarı serinlik sağlamaya devam edecek ancak perşembe gününden itibaren sıcaklık 2-3 derece daha artacak ve bölge daha nemli olacak. Edirne 35, Sakarya 32, Balıkesir 34 derece olacak.

İç Anadolu Bölgesi: 33-34 derecelerde olan sıcaklık, perşembe günü biraz daha yükselecek. Rüzgarlar orta hızda esecek.

Ege Bölgesi: Sıcaklık çok yüksek. Gölgede Manisa 39, Muğla 38, Denizli 41, Aydın 43, Bodrum 37 derece olacak. Kuzey Ege'de sert esen rüzgarlar, sıcak çarpması riskini bir nebze olsun azaltacak. Ortaca tarafında ise rüzgar daha hafif esecek.

Akdeniz Bölgesi: Nemli günler başladı ve sıcak çarpması tehlikesi yüksek. Adana 35, Kahramanmaraş 41, Isparta 37 derece olacak. Mersin 30 derece ama hissedilen sıcaklık gölgede 38 derece olacak. Burdur tarafında kısa süre yağış olabilir.

Karadeniz Bölgesi: Samsun, Trabzon, Artvin kesiminde sağanak geçişleri olacak. Batı Karadeniz'de poyraz çok sert esiyor. Sahillerde 26-28 derece sıcaklık olacak ancak hava nemli. Bolu 32, Kastamonu 33 derece olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı kesimindeki gök gürültülü yağışlar devam ediyor. Erzurum 30, Malatya açık 38 derece olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Sıcaklık biraz daha artacak. Diyarbakır 41, Gaziantep 39, Şanlıurfa 41 derece olacak.

Vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları ve özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunmamaları tavsiye ediliyor. Sıcak çarpması riskine karşı bol su tüketilmeli ve gölgede kalmaya özen gösterilmelidir.