DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'daki İslam Eserleri Müzesi, bir yıl süren restore çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Dünyada İslam sanatı alanında önde gelen kurumlardan biri olan müzenin açılışı, 2022 Dünya Kupası organizasyonu için ülkeye misafirlerin geleceği bir zaman diliminde gerçekleştirildi.

Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi Çin asıllı Amerikalı mimar Ieoh Ming Pei tarafından tasarlanan müze, ilk olarak 2008 yılında açıldı.

Doha Körfezi’nin güney ucunda yapay bir ada üzerine kurulan müze, dünyanın çeşitli bölgelerinden İslam eserlerini içeriyor.

Birçoğu ilk kez sergilenen sanat eserlerinin bulunduğu müzeye, farklı kültürler arasındaki ilişkilere odaklanan Güneydoğu Asya'daki İslam üzerine tasarlanmış yeni bir bölüm eklendi.

Galeriler, İslami zanaatkarlığın ve geleneklerin ihtişamını ortaya koyan tarihi ve kültürel temalara, zaman dilimlerine ve coğrafi aralıklara göre düzenlendi.

Öte yandan, Katar Müzeler Kurumu, İslam Sanat Müzesi yakınlarında etkinlik ve festivallerin yapılabileceği Medya Meydanı'nın da açılışını gerçekleştirdi.

Katar Müzeler Kurumu Mütevelli Heyeti Başkanı Mayasa binti Hamed Al Sani, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzeyi yeniden açıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Katarlıları ve Dünya Kupası için ülkeye gelecek misafirleri müzeyi ziyaret etmeye çağırdı.