Spor

Kartal deplasmanda farklı kazandı

Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup etti.Beşiktaş'ın golcüsü Ciro Immobile, Kayserispor karşısında 2 gol birden atarak 2007/08'den bu yana Süper Lig'de çıktığı ilk altı maçta beş gole ulaşan ilk oyuncu oldu.

Abone Ol

Beşiktaş, Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek namağlup serisini sürdürdü ve zirve yarışında iddiasını korudu. Siyah-beyazlılar, Gedson Fernandes ve Ciro Immobile'nin (2) attığı gollerle galibiyete ulaşarak ligdeki altıncı maçlarında beşinci kez kazandı.

Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Beşiktaş ikinci yarıda etkili oyunuyla sonuca gitti. 56. dakikada Kayserispor savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren Gedson Fernandes, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

17 yıl sonra bir ilki başardı

Ciro Immobile, Opta'nın 2007/08 sezonundan itibaren tuttuğu verilere göre, Süper Lig'de çıktığı ilk altı maçta beş gole ulaşan ilk oyuncu oldu. Bu performansıyla 17 yıl sonra bir ilke imza atan Immobile, Beşiktaş'ın gol yollarındaki en etkili isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Ciro Immobile şu ifadeleri kullandı:

Aslında biraz zorlandık ilk yarıda. İstediğimiz gibi başlayamadık maça. Devre arasında daha iyi olmamız gerektiğini konuştuk. 4-0'lık mağlubiyetten sonra bugün kazandığımız için çok mutluyuz. Aslında rakibimiz, ilk yarıda bize iyi baskı yaptı, çıkmakta zorlandık ilk yarıda. Baskıya çok cevap veremedik ilk yarıda. İkinci yarıda rakibin enerjisi tükendi ve daha fazla alan bulduk. Daha yakın oynamaya başladık. Rakibin de yorulmasıyla daha çok alan bulduk, kalitemizi gösterdik. Topu daha iyi kullandık. Gedson çok iyi bir top kazandı ve önemli bir dakikada 1-0'ı almamızı sağladı.