Karpuz çekirdeği pek çok kimsenin bilmediği birçok faydası vardır. Yaz mevsimi meyvesi  olan karpuz herkes tarafından çok sevinerek yenilir. Fakat karpuzu yerken çekirdeklerini çoğu kişi ne kadar faydalı olduğunu bilmeden ayıklamaktadır ve bu çekirdekleri çöpe atmaktadır. Bazen büyük restoranlarda da dilimlenmiş Karpuzlar servis edilirken çekirdeklerinin görsel açısından daha güzel görünmesi için ayıklandığını görmekteyiz. 

Oysaki karpuz çekirdeği oldukça faydalıdır. Karpuz çekirdeğinin faydalarının bilinmesi ve topluma da çekirdeğinin faydaları hakkında bilgi verilip toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu şekilde olursa herkes bu meyvenin çekirdeklerini yemeye faydalarından yararlanmaya başlar. Toplumumuzda bazı kesimler çekirdeksiz karpuzu daha fazla tercih etse de karpuz çekirdeğinin faydaları saymak ile bitmiyor.

Karpuz Çekirdeğinin Faydaları  

Karpuz çekirdeği içerisinde omega üç bakımından oldukça zengin olan yap asitleri bulunur . Omega üç açısından zengin olan bu yağ asitleri cilt için oldukça faydalıdır. Nemlenmesine ve üzerinde meydana gelen hasarların onarılmasından oldukça faydalıdır düzenli olarak karpuz çekirdeği tüketimi yapıldığında cildin eskisine göre çok daha parlak ve pürüzsüz olduğu gözlemlenmiştir.

Karpuz Çekirdeğinin Şaşırtıcı Faydaları

Ciltte Bulunan gözeneklerin açar ve akne oluşumunu engellemeye yardımcı olur. İçerisinde magnezyum demir bakır ve protein olan karpuz çekirdeğin saçlar için de oldukça faydalıdır. Saçların dökülmesini önleyerek daha sağlıklı ve büyük bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Dokuların gelişmesine ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca vücuda enerji verir. Vücudun daha dinç olmasını sağlar. Zihin gelişimi açısından da oldukça önemli bir yiyecektir. Bu sebeple çocuklara da sıklıkla yedirilmesi tavsiye edilir

Kan şekerini dengelemek de oldukça iyidir. Ayrıca kemik gelişimi sağlığı açısından da çok iyi etkileri olduğu bilinmektedir. Özellikle kadınlarda ileri yaşlarda meydana gelen osteoporoz rahatsızlığı için oldukça faydalıdır. Kötü kolesterolü de düzeltmeye yardımcı bir besindir. Bağışıklık sisteminin düzenli olarak çalışmasını da etkili olan karpuz çekirdeği yaz mevsimlerinde sıklıkla tüketilir.

Karpuz Çekirdeği Nerelerde Satılır?

Karpuz çekirdeğini yaz mevsimlerinde karpuzların içerisinde alıp tüketebilirsiniz bununla beraber karpuz çekirdeği kuruyemişçilerde aktarlarda paketlenmiş olaraktan satılmaktadır. Yine internet üzerinden de satışı yapılmaktadır.