Osmaniye'de Uzman Doktor Seçkin Akküçük liderliğindeki cerrahi ekibin dikkat çeken bir ameliyatıyla ilgili haberler kentin gündemini sallıyor.

Hastanın mide ve ince bağırsağında yapılan kontrollerde, doktorlar beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Kadının sindirim sisteminde, toplam 2 kilogramlık 3 saç kılı kütlesi olduğu tespit edildi. Bu bulgu, tıp literatüründe "Rapunzel sendromu" olarak bilinen nadir bir duruma işaret ediyor. Bu sendrom genellikle midede görülse de, bu hastada hem mide hem de ince bağırsaklarda görülmesi olayı daha da ilginç hale getirdi.

Kaza haberini selfie ile verdi Kaza haberini selfie ile verdi

Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Doktor Seçkin Akküçük, kadının mide ve ince bağırsağındaki saç kılı ve sindirilmemiş gıdadan oluşan kütleyi başarılı bir şekilde çıkardıklarını belirtti. Doktor Akküçük, hastanın şu anki durumunun iyi olduğunu ve kusmalarının ortadan kalktığını ifade etti. Ancak, hastanın saç yeme alışkanlığı olduğunu ve bu alışkanlıktan kurtulması için destek alması gerektiğini vurguladı.

Bu olağanüstü vakayla ilgili açıklamalarda bulunan Akküçük, "Hastamızın saç yeme alışkanlığı vardı maalesef. Umuyoruz ki bundan sonra o alışkanlığından da kurtulması üzerinde gerekli desteği alacaktır" dedi.

Bu ilginç ve nadir vaka, hem sağlık uzmanlarını hem de halkı şaşkına çevirdi. Hastanın iyileşme sürecinin takip edileceği ve alınacak önlemlerle benzer durumların önüne geçilmesinin sağlanacağı belirtildi.