Yaşam

Kardeş kavgası kanlı bitti: 1 ölü 1 yaralı

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü köyünde, iki kardeş arasında yaşanan tartışma kanlı bir kavgaya dönüştü.

Abone Ol

Akşam saat 19.50 civarında meydana gelen olayda, 45 yaşındaki Doğan Öztaş, kardeşi Ayhan Öztaş ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü ve Doğan Öztaş, yanında bulunan pompalı tüfekle kardeşine ateş açtı.

Bu sırada, kavgayı sonlandırmak isteyen baba Bayram Öztaş da tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Olayı gören köylüler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemelerde, Ayhan Öztaş'ın vücuduna isabet eden saçmalar sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı baba Bayram Öztaş ise ilk müdahalenin ardından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın, kardeşler arasında uzun süredir devam eden bir husumetten kaynaklandığı iddia edildi. Ayhan Öztaş'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayın ardından kardeşini öldüren Doğan Öztaş, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.