Azerbaycan'ın Karabağ takımı, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i deplasmanda 7-2 yenerek play-off turuna kalmayı başardı. İlk maçta sahasında 2-1 mağlup olan Karabağ, rövanş mücadelesinde muhteşem bir geri dönüş sergileyerek tur atladı.

Fenerbahçe - Galatasaray maçında 25 yıl sonra bir ilk! Fenerbahçe - Galatasaray maçında 25 yıl sonra bir ilk!

Karabağ Uzatmalarda Fırtına Gibi Esti

Karabağ, Gradski Dianko Stefanov Stadı'nda oynanan rövanş maçının 90 dakikasını 3-2 önde tamamladı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında tam 4 gol birden atan Azerbaycan temsilcisi, 7-2'lik tarihi bir skorla galibiyeti elde etti.

Yassine Benzia’dan 2 Gol, 1 Asist

Bir dönem Fenerbahçe ve Hatayspor forması giyen Yassine Benzia, Karabağ adına 2 gol atarak ve 1 asist yaparak maçın yıldızı oldu. Karabağ'a galibiyeti getiren goller, 6. dakikada Juninho, 45+2 ve 118. dakikalarda Yassine Benzia, 45+6 ve 112. dakikalarda Patrick, 93. dakikada Tural Bayramov ve 110. dakikada Redon Xhixha'dan geldi. Ludogorets'in gollerini ise 14 ve 23. dakikalarda Kwadwo Duah kaydetti.

Karabağ’ın Rakibi Dinamo Zagreb Oldu

Bu büyük zaferle birlikte Karabağ, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Hırvatistan'ın güçlü ekibi Dinamo Zagreb ile karşılaşacak. İlk maç 20 ya da 21 Ağustos'ta Hırvatistan'da, rövanş ise 27 ya da 28 Ağustos'ta Azerbaycan'da oynanacak. Bu eşleşmeyi kazanan takım, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılacak.

Editör: Haber Merkezi