Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, bu ödemelerin kamudaki işçilere yapılmasına başlandı.

Bakanlık Açıklaması: İlave Tediye Ödemeleri Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, devlet ve bağlı kurumlarda görev yapan işçilerin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısının bugünden itibaren hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Kamuda çalışan işçilerimiz için hayırlı olsun." ifadesine yer verildi.

Türk Parası

İlave Tediye Nedir?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, devlete ait olan şirket ve kurumlar ile belediyelerde işçi statüsünde çalışan personele, ücret sistemlerine bakılmaksızın, her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Makaralı Yay Kadın Milli Takımı Altın Madalya Getirdi! Makaralı Yay Kadın Milli Takımı Altın Madalya Getirdi!

Kamuda Çalışanlara Yıllık İkramiye Müjdesi: İlave Tediye Detayları

Devlet ve bağlı kurumlarda görev yapan işçiler için düzenlenen ilave tediye ödemeleri, her yılın birinci yarısı için bu dönemde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. Bu uygulama, genel ve katma bütçeli kamu kurumları, devlete ait olan şirket ve kurumlar, belediyelerde çalışan işçilere yönelik bir teşvik niteliği taşır.