Esasında kaliteli yaşam biçimi oluşturmak son derece kolaydır. Her gün yürüyüşe çıkma, spor yapmak, sağlığınıza dikkat kesilmek, yarınlarınızı teminat altına almak gibi düşünebilirsiniz. Yaşam kalitesi; mutluluğunuzun, sağlığınızın, boş geçirdiğiniz vakitlerin, kanaatlerinizin, gelirinizin bütününden oluşur.

Kaliteli bir hayat çizmek aslında tamamıyla insanların elindedir. Evet, gerçek tabloya baktığımızda para dünyayı çeviriyor, pek çok şeyi iyileştiriyor. Ancak incelemeler istatiksel olarak yalnızca para ile mutlu olma rakamının az olduğunu gösterdi. Gelir düzeyinde var olmakta olan artış, sadece geçici mutlulukla eşdeğer. Yeri gelmişken söylemekte yarar var, “Hayattaki en hoş şeyler ücretsizdir.” Lafının tabii ki bir sebebi var.

Tüm insanların başarı tanımı değişik olduğu gibi, üst kalite hayatın tanımı da herkese göre değişiktir. Bununla beraber, yaşamı daha eğlenceli hale getirmek için her kişinin atabileceği kimi adımlar vardır. Bu adımlar genellikle kolaydır. Yalnızca hayat alanımızda farklılıklar yapmaya hazır olmamız icap eder. Bazı şeyleri değiştirmek için adım atmak şahsi sağlığınızı artırabilir ve günlük yaşamınızda ciddi bir farklılık olmadan da daha anlamlı hale getirebilirsiniz.

1- Güzel İlişkiler Edinin

Herkesin ilişkisi eşit oluşturulmaz. Negatif ilişkiler insanda gerginlik yaratır. Kurduğumuz ilişkiler mental sağlığımızı etkiler. Araştırmalar işaret ediyor ki, sağlık açısından iyi ve olumlu ilişkiler hayat alanını genişletiyor, mutluluğunuzu ve refah seviyenizi arttırıyor.

Kaliteli Bir Yaşam

2- Gerginken Bile Gülün

Gülmek, ana rahminde oluşturulmaya başlanır. Gülmenin gerginlik üstünde pozitif etkisi vardır. Tebessüm etmek beden ve ruh için ise en kuvvetli ilaç olmaktadır. Pozitif bir yapıda olmak çevrede bulunan insanları de motive eder, ortamı yumuşatır. Tebessüm etmek, zihne kuvvetli bir dürtü göndermeye yardım eder. Depresyonda olsanız bile, gülmek ruh durumunuzu yükseltir.

3- Egzersiz ve Meditasyon ile Hareket Geçin

Tertipli egzersiz yapmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımız üstünde etki göstermektedir. Günün bunalımını sizden alıp uzaklaştırır. Meditasyon sakin kalmanızı ve rahatlamanızı sağlar. Egzersiz yapmak depresyonu azaltır, endişelerinizi yok eder, iyi uyumanızı sağlamaktadır ve beyninizi geliştirir.

4- Her Vakit Öğrenmeye Açık Olun

Her gün yeni bir sözcük öğrenerek hem sözcük dağarcığınızı hem de genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Güncel konular ve haller ile ilgili günlük bilgileri öğrenmeye açık olmak oldukça önemli bir alana sahip olmaktadır. Her vakit öğrenmeye arzulu olmak, hayat kalitemizi arttırmaya yardım eder. Kişisel ve profesyonel hayat için zemin hazırlamak durumlarınıza yaklaşmanızı sağlar.