Gündem

"Kâinat imamı" ölür mü? Ölüm ilanındaki sapkınlık: "Ruhunun ufkuna yürümek"

İhanet örgütü FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in bu kez “gerçekten” ölmesi, taraftarlarının ona yüklediği “mehdi, kâinat imamı, Allah’ın vekili” gibi sapkın sıfatları bir kez daha gündeme getirdi. Ancak FETÖ’nün sapkınlığı, yayımladıkları ölüm ilanına da yansıdı.

Abone Ol

ARZU ERDOĞRAL / HABER MERKEZİ

Fethullah Gülen’in ölmesi, FETÖ içindeki sapkınlığı yeniden gündeme getirdi. Benzer sapkın fikirli yapılanmalarda olduğu gibi FETÖ içinde de Fethullah Gülen’in “ölümsüz” olduğu şeklinde sapık inanış ve yargılar gelişmişti.

Örgüt içinde ilk yıllarda Gülen’in “mehdi” olduğu söylentileri alttan alta yayılıp, mankurtlaştırılmış mensuplarının beyni yıkanmış ve onun bir “kurtarıcı” olduğu yönünde inanış oluşturulmuştu. FETÖ devletin hemen bütün kurumlarına sızıp, halkın ve ülkenin parasını çalıp güçlendikçe ve zenginleştikçe, “mehdi” olmak Fethullah Gülen’e yetmemeye başladı.

FETÖ içinde 2000’li yılların gelmesiyle birlikte, Gülen’e “mesih” diyenler hiç de az değildi. Kısa süre sonra Gülen makam atlayıp terfi ederek “kâinat imamı” oldu. Orada da çok beklemedi; sapkınlığın zirvesi olan “Allah’ın vekili” yapılması uzun sürmedi. FETÖ’cü mankurtlar Gülen için; “Bize şah damarımızdan daha yakın.. yaptığımız her şeyi bilir ve görür” demeye, hatta bu sapkınlıklarını sosyal medyaya bile taşımaya başladılar.

Ölüm ilanına gizlenen sapkınlık

FETÖ’cülerin beynini ele geçiren akıl dışı sapkın inançları, Fethullah Gülen’in öldüğünün duyurulduğu sosyal medya ilanında da ortaya çıktı. İhanet örgütünün en bilinen internet sitelerinden herkül.org’un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Gülen için “öldü” ifadesi yerine, “..ruhunun ufkuna yürüdüğü” şeklinde bir ifade kullanıldı.

Bir süre FETÖ içinde gazetecilik yaptıktan sonra ihanet örgütünün gerçek yüzünü görüp ayrılan ve yapının iç yüzünü, düşünüş biçimini çok iyi bilen gazeteci yazar Selim Çoraklı, ölüm ilanındaki bu ifadeyi, sapkınlığın bir belirtisi olarak değerlendirdi.

Çoraklı, kendi adını taşıyan internet sitesinde bugün yayımladığı yazısında, bu ifadeyi değerlendirirken; “Ruhunun ufkuna yürümüştür ifadesi, peşinden giden müritlerin Gülen’in ölümsüzlüğüne inanmalarının bir göstergesinden başka bir şey değil” dedi.

“Gülen öldükten sonra da müritlerini yönetmeye devam ediyor!”

Gülen’in yüzüne İslam maskesi geçirip, bütün ömrünü İslam’a ve Müslümanlara ihanetle geçirdiği söyleyen Çoraklı şöyle devam etti: “Malum, özellikle Batıni yorumlarda imamlar ölmez. Fetullah Gülen de müritleri tarafından ‘kâinat imamı’ olarak kabul edildiği için onlara göre ölmemiş, ‘ruhunun ufkuna yürümüş’, müritlerini yönetmeye devam etmektedir. Bu düşünce tasavvufta da ‘gavs / kutbu’l aktab’ gibi kavramlarla ifade edilmiştir. Bu sapkın inanca göre gavslar / kutbu’l aktablar ölmez, tasarrufları devam eder. Asrın münafığının müritleri hangi sapkın düşünceye sahip olursa olsun Fetullah Gülen ölmüş ve cehenneme sürüklenmiştir”.

Keramet sapkınlığı ölümünde de sürüyor

Bu arada, Fethullah Gülen’in geçmiş yıllarda yakın çevresine zaman zaman; “Ben 11’li yılların katlarında, yani 55, 66, 77, 88, 99 gibi yılların birinde öleceğim” dediği iddia ediliyor. Ancak Gülen’in 2024 yılında ölmesi, bu öngörüsünün de tutmadığı anlamına geliyor.

Gülen’in söylediğini iddia ettiği bu söz tutmadı ancak müritleri hiç vakit yitirmeden bunu sapkınca yorumlayıp, onun öleceği zamanı bildiğini ima eden paylaşımlar yapmaya başladılar. FETÖ’nün önde gelen isimlerinden Halit Esendir, bugünkü X paylaşımında; “Rahmetine kavuştu. Bizlerin üzerine büyük bir davayı temsil etmek vazifesi düşüyor. Allah mahcup etmesin… Hocaefendi miladi 86, hicri olarak 88 yaşında vefat etmiştir. HE zaten 11’li yıllarda vefat edeceğini 55 yaşından beri beklemişti” şeklinde yazdı.