Yeni gelişmeler, olayın ardında başka bir nedenin olduğunu gösteriyor. Edirne Valiliği'nin başlattığı adli soruşturmanın ardından gözaltına alınan Zorlu, çıkarıldığı hakimlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşletmeye 7 Ocak 2022'de ruhsat verildiği ancak kısa süre önce el değiştirdiği, dükkanı alan Zorlu'nun çalışma ruhsatı için belediyeye başvurmadığı ortaya çıktı.

Zorlu'nun ifadesindeki savunması, olayın farklı bir boyuta taşınmasına sebep oldu. Zorlu, "Bardakların temizliğini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediğini görünce üfledim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz" dedi.

Dükkanı elinde bulunduran Zorlu, fincanların teşhir amaçlı dizildiğini ve kuru kahve çeşitlerinin paket olarak satıldığını belirtti. Zorlu, "Bu bardakları biz burada teşhir amaçlı diziyoruz. Her hafta bu bardaklar toz olduğu için bunların temizliğini yapıyoruz. Bardakların temizliğini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediğini görünce üfledim. Bardağın içerisinde olan toz yüzüme kaçınca ben de yüzümü çevirdim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz. Bizim burada tek yaptığımız iş, kuru kahve ve çeşitlerini paket olarak satıyoruz. Bu kahveyi bilmeyen müşterilerimiz var. Onlara da karton bardaklarda tadımlık olarak ikram ediyoruz. Bütün bayilerimizde uygulamamız bu şekilde. Bütün her şey bundan ibaret" dedi.

HES kanalına düşmüşlerdi, kayıplardı: Cansız bedenleri çıkarıldı HES kanalına düşmüşlerdi, kayıplardı: Cansız bedenleri çıkarıldı

Edirne'deki bu olay, kahve fincanlarının temizliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini gösterdi. Zorlu'nun ifadesine göre, fincanlar sadece teşhir amaçlı diziliyor ve kahve satışı yapılmıyor. Bu durumun tüketicilerin sağlığını etkilemeyeceği belirtilse de, tüketicilerin bu konuda daha dikkatli olmaları önem arz ediyor.