Çalışan, çalışmayan ev hanımlarını ilgilendiren yardım ödemesi iddiaları hızla yayılmaya başladı. Kadınlara 4 bin TL tutarında yardım ödemesi yapılıp yapılmayacağı arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Peki, kadınlara 4 bin TL devlet desteği verilecek mi?

Son günlerde sosyal medyada dolaşan haberlere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tüm kadınlara 4 bin TL sosyal yardım desteği sağlayacağı iddiası, Bakanlıktan yapılan açıklamada ile yalanlanarak şu ifadeler kullanıldı:

Bakan Şimşek enflasyon yüksek dedi tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek enflasyon yüksek dedi tek hane için tarih verdi

"'Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak.' Başlığı adı altında internet sitelerinde haberlerin dolaştığı görülmektedir. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın bizleri arayarak bilginin teyidini istemesi üzerine bir açıklama yapma gereği duyduk. Bakanlığımızın bu isim adı altında herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Lütfen 'tıklanma' amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız. Bakanlığımız ve yetkili diğer kurumların resmi sayfalarından açıklanmayan hiçbir bilgiyi teyitlenmeden kullanmamanızı rica ederiz."

KADINLARA YAPILAN YARDIMLAR NELER?
Eşi ölmüş kadınlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayda bir veriliyor. Bu ödeme ayda bin TL olmak üzere iki ayda bir yapılıyor. Sosyal yardımdan faydalanmak için bağlı bulunan il ve ilçenin sosyal yardımlaşma vakıflarına müracaat edilmesi gerekiyor. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik verilen bu yardımdan boşananlar yararlanamıyor.

BOŞANMIŞ OLANLAR DA FAYDALANABİLİYOR MU?

  • Hayır faydalanamazsınız. Bu yardımdan faydalanabilmek için son resmi nikahlı eşinizin vefat etmiş olması gerekmektedir.

BU AY YARDIM NEDEN YATMADI?

  • Bu yardım her ay için hesaplanmakta, ancak iki ayda bir hesaplara yatırılmaktadır.