Bugün, 28 Aralık Perşembe günü Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen asgari ücret zirvesi sonrasında Bakan Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözlerine sadık kaldıklarını vurguladı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen bir kanun teklifiyle, çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılması kararlaştırıldı ve bu tutarın 29 Aralık Cuma günü hesaplara yatırılacağı duyuruldu. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan bir Genel Tebliğ ile yeni kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatları belirlendi. Buna göre, 2024 fiyatlarına göre kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira ve pasaport defteri bedeli 790 lira olarak açıklandı.

🎥Survivor All Star'da dokunulmazlık kimin oldu? 6.5.2024 🎥Survivor All Star'da dokunulmazlık kimin oldu? 6.5.2024

Deprem haberleri de gündemi salladı. Malatya'da 4,6 büyüklüğünde, Marmaris'te ise 4 şiddetinde depremler meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde ise 7 aracın karıştığı feci bir kaza yaşandı; 10 kişi hayatını kaybederken, 54 kişi yaralandı.

RTÜK, FOX TV'nin yayınladığı "Kızıl Goncalar" dizisine idari para cezası ve iki kez program durdurma cezası verdi. Spor dünyasında ise Fenerbahçe, Galatasaray ile 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'da düzenlenecek Turkcell Süper Kupa maçı için ülkeye gitti.

Son olarak, yapılan araştırmalara göre, enflasyonun etkisiyle evde yılbaşı kutlamak geçen yıla kıyasla maliyeti iki katına çıkardı. Yarınki gelişmeleri beklerken, sağlıcakla kalın.