Kader Çelebi, ülke Gündem'inde neler olduğunu, en çok konuşulan ve merak edilen konuları sizler için derledi!

İşte Gündem'den notlar!


1- Milyonlarca emeklinin beklediği haber dün akşam Kabine toplantısı sonrası geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz." dedi SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış müjdesini verdi.

2-AK Parti'nin yarın açıklanacak Ankara adayı belli oldu! 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday göstereceği öğrenildi. 

3- İYİ Parti Lideri Meral Akşener grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinin gündem olması hakkında "Ben her büyük terör hadisesinden sonra ilgili bakanlıkları ve cumhurbaşkanını bugüne kadar telefonla aramışımdır" dedi. 


4- YSK Başkanı Ahmet Yener seçimlere dair önemli açıklamalar yaptı. "Fazla seçmen kaydı, gibi haberler gerçeği yansıtmıyor" dedi.


5- Sağlık Bakanı Fahreddin Koca artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu paylaştı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.

Zuhal Topal'la yemekteyiz Halil bey kaç puan aldı? 6.5.2024 Zuhal Topal'la yemekteyiz Halil bey kaç puan aldı? 6.5.2024


6- İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen ceza hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 2 yıl 6 ay hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesine ilişkin, 'Şikayetçinin şikayetinden vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu' dedi.


7- Filistin’e destek için düzenlenen mitingde Hilafet bayrağı açan kişilerle tartışmasının ardından yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında tahliye kararı verildi.


8- Derslerinde başarı gösteren ve takdir-teşekkür alan öğrencilere müjde! Başarı Teşvik Programı kapsamında sosyal yardımlara ek olarak karne hediyesi projesi kapsamında atılan adımlarla birlikte başarılı öğrencilere para yardımı yapılacak.


9- Türkiye'nin uzay yolculuğu resmen başlıyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ve 3 mürettebatını taşıyan roket bu gece 01.11'de Amerika'nın Florida eyaletinden uzaya fırlatılacak. 


10- Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin sakatlığı bitiyor. Doktorların açıklamasına göre Arjantinli yıldız 21 Ocak Pazar günü 19.00’da oynanacak Trabzonspor mücadelesinde kendisine özel hazırlanan maske ile sahada yer alacak.

Haberlerin detayı ve daha fazlası samimihaber.com'da