Kader Çelebi ile Gündem, günün öne çıkan başlıklarını sizin için derledi. İşte bugünün öne çıkan gelişmeleri:

1.Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve diğer tüm adaylar için tarih verdi! Erdoğan “Pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız” ifadelerini kullandı.
2.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerle bir ettiği Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday göstermesi, parti tabanında ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı. CHP lideri Özgür Özel "Kırsaldan acayip oy alıyor. Alternatif bulamadık. Dedi.
3.CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu çok konuşulmuştu.Adaylığı sonrası ilk kez açıklama yapan Beşikçioğlu, "Senaryoyu biz yazacağız" dedi.
"Mansur Yavaş adaylığını istemedi" iddiasına yanıt veren Beşikçioğlu, "Mansur Başkan'ın benle asla bir sıkıntısı olamaz" diye konuştu.
4. Amerikalı yetkililer, ABD ve İngiliz donanmalarının Yemen'deki Husi hedeflerini vurmaya başladığını açıkladı. Husiler ise Kızıldeniz'de İsrail'e giden ya da İsrail'le bağlantılı gemileri hedef almayı sürdüreceklerini duyurdu. Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. İran ve Hizbullah da hava saldırılarını kınadı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin Husi hedeflerini vurmasıyla ilgili bir soruya, "Orantısız güç kullanımıdır. Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesindeler" yanıtını verdi.
5.Seçil Erzan davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Muhabirimiz Elif Erbay tüm gün adliyedeydi. Dava ile ilgili tüm detaylara samimihaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
6.Kış mevsimindeyiz, tabi her şeye zam geliyorken ısınmaya da zam gelecek mi sorusu akıllarda…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz fiyatına zam yapılmasının gündemde olmadığın belirtti.
7.Tüm araç sahiplerini ilgilendiren bir haberle devam ediyoruz. Kare kodlu araç plakası uygulaması yılbaşı itibarıyla başladı. Uygulamaya ilişkin bilgi veren Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı, "Sahte plakayla ve ruhsatla araç satımları olabiliyor, dolandırıcılık olabiliyor, bunun önüne geçilecek" dedi.
8. Fenerbahçe, Rade Krunic ve kulübü Milan ile prensipte anlaşmaya varıldığını duyurdu.
9.Süper Lig'de 2023-24 sezonunun yarısı tamamlandı. Süper Lig'in ilk yarısında en çok gol atan isim Edin Ceko oldu.
10.MKE Ankaragücü Kulübü Eski Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Hakem Halil Umut Meler, İstanbulspor-Konyaspor maçını yönetecek.

Survivor All Star dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 30.04.2024 Survivor All Star dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 30.04.2024