Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan kabinenin gündemi merak konusu haline gelmeye devam ediyor. Enflasyondan işsizliğe, maaş zammı beklentisinden çarşı pazar fiyatlarına kadar çeşitli sorunlarla boğuşan yurttaşlar gözlerini bu kabine toplantısına çevirmiş durumdalar.

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı

Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı, önemli gündem maddeleriyle bugün saat 15.00'te başladı. Toplantıda, ekonomideki son durumun değerlendirilmesi öncelikli olacak. Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlar ele alınırken, Ramazan ayı öncesinde fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirler masaya yatırılıyor.

Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesi için alınacak tedbirler, toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Seçim günü için alınacak güvenlik önlemleri ve seçim sürecindeki detaylar görüşülecek.

F16'lar da masada olacak

Ayrıca, yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve F-16 tedarik sürecindeki son durumun ele alınması bekleniyor. Toplantının dış politika gündeminde ise Gazze'deki İsrail saldırıları ve Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi çabaları öne çıkacak. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı Türkiye'nin izlediği politikalar ve bölgedeki gelişmeler masaya yatırılıyor.