Gündem

Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak toplantıda iç ve dış politikadaki konular ele alınacak.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ayda iki kez toplanıyor.

Yeni Kabine Toplantısı iki haftalık aranın ardından bugün toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

Kabine Toplantısı’nda son dönemde artan şiddet olayları, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet, ekonomide son durum ve Ortadoğu'da İsrail'in saldırıları masaya yatırılacak.

Kabine Toplantısı'nda bazı bakanların güncel olaylara ilişkin sunum yapması da bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da toplantı sonrası açıklamalarda bulunacak.  

İsrail’in saldırıları

Kabinenin öncelikli gündemleri arasında İsrail’in, çevresindeki hemen tüm ülkelere saldırılarının bulunması bekleniyor. Bugünkü kabine toplantısında, Gazze'de ateşkesin sağlanması için uluslararası alanda soykırımcı İsrail'e baskı uygulanmasına yönelik girişimler değerlendirilecek.

Terörü tamamen bitirmek!

Beştepe'deki toplantıda bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı son dönemde yapılan başarılı operasyonlar ve daha ötesine nasıl geçileceğinin de ele alınması bekleniyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlar ile atılacak adımlar görüşülecek.
Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan ülkelerine yönelik temasları da ele alınacak. Arnavutluk ve Sırbistan'ı ziyaret eden Erdoğan'ın, ziyaretine ilişkin Kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

…Ve ekonomi

Toplantıda, Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda atılan adımlar değerlendirilecek. Bakanlığın kararlılıkla devam ettirdiği program kapsamında enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yol haritası üzerinde durulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da gündemde olacak.

Toplantıda ayrıca vatandaşın sağlığıyla oynayıp gıdada sahtekarlık yapanlara yönelik devam ettirilen gıda denetimleri de ele alınacak.