Gündem

Kabine bugün Ahlat'ta toplanıyor!

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhur İttifakı ve bakanlar, Ahlat’ta olacak. Kutlama törenlerinin yanında kabine de burada toplanacak. Bu toplantı ile kabine yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara dışında bir yerde toplanacak.

Abone Ol

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhur İttifakı ve bakanlar, Ahlat’ta olacak. Yıllar sonra kabine de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara dışında bir yerde toplanacak. 

Ahlat, Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olarak biliniyor. 25-26 Ağustos tarihlerinde Malazgirt Zaferi kutlamalarına bu sene ayrı bir önem verildi. Bu yıl, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlanacak. Bu kutlamalara Cumhur İttifakı ve Kabine çıkarma yapıyor.

Kabinenin gündemin neler yer alacak?

Erdoğan'ın Ahlat’ta, kutlama törenlerine katılmanın yanında kabineyi de burada toplayacak. Kabinede iç ve dış gündem başlıklarının konulması bekleniyor.

Bu çerçevede Yeni Orta Vadeli Plan hazırlıkları ve iş dünyası ile yapılan görüşmelerin masa yatırılacağı toplantıda ekonomideki gelişmeler ön planda olacak. Üte yandan kararlılıkla süren terörle mücadele kapsamında atılan son adımların değerlendirilmeye sunulması da gündemde. Terörle mücadelede Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gelinen son durum, Gazze’ye yönelik ateşkes görüşmelerinde gelinen aşamanın toplantıda detaylı ele alınması bekleniyor.