Türk kulüpleri sezonu açıyor ve ilk resmi maça Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe çıkıyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, İsviçre ekibi Lugano’ya konuk olacak sarı-lacivertliler, avantajlı bir skorla İstanbul’a dönmeyi hedefliyor.

Rövanş maçı ise 30 Temmuz’da Kadıköy’de oynanacak

Mourinho, Fenerbahçe kulübesindeki ilk resmi maçında tamamen geçen sezondan devam eden futbolcularla sahaya çıkacak. Cenk Tosun ve Oğuz Aydın ise kulübede yer alacak.

Fenerbahçe'nin olası rakibi Lille olacak

Fenerbahçe, 2008-09 sezonundan bu yana süren Şampiyonlar Ligi hasretini dindirmek için yola çıkarken, olası 3. ön eleme turundaki rakibi de belli oldu. Sarı-lacivertliler, Lugano’yu geçmesi durumunda Fransa’nın Lille takımıyla karşılaşacak. Lille, geçen sezon Fransa Ligi’ni 4. sırada tamamladı.

Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza... Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza...

Eğer Fenerbahçe Lugano’ya elenirse, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Kiev-Partizan eşleşmesinin kaybedeni ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, 2010 yılında Lille'e elenmişti

Fenerbahçe, 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi’nde Lille ile eşleşmiş ve elenmişti. Son 32 turunda Fransız ekibiyle karşılaşan sarı-lacivertliler, deplasmandaki ilk maçı 2-1 kaybetmiş, İstanbul’daki rövanş ise 1-1 sona ermişti. O dönemde Lille kadrosunda Hazard, Aubameyang, Chedjou ve Adil Rami gibi isimler yer alıyordu.

Fenerbahçe, İsviçrelilere karşı üstün durumda

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında daha önce 34 maça çıktı. Bu maçlarda 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında İsviçre takımlarıyla altı kez karşılaştı. Bu maçlarda Fenerbahçe 4 galibiyet elde ederken, birer beraberlik ve yenilgi aldı.

Muhtemel 11’ler:

Lugano: Saipi, Zanotti, Mai, Papadoupoulos, Valenzuela, Doumbia, Bislimi, Manou, Bottani, Aliseda, Przybylko

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ, Fred, Kent, Szymanski, Tadic, Dzeko