Spor

Jose Mourinho'dan Şampiyonlar Ligi yorumu

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Lille ile karşılaşacak. Maç öncesinde Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında yarın Fransa'nın Lille ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. Maç öncesinde Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, iki takım için de zorlu bir mücadele olacağını ve galip gelmek istediklerini belirtti.

Mourinho, karşılaşma öncesi konakladıkları Otel Barriere Lille'de düzenlenen basın toplantısında orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş ile birlikte yer aldı. Hazırlıklarının iyi geçtiğini vurgulayan Mourinho, "Bu maçın zor olacağını biliyoruz. Lille’i beğeniyorum ve Lugano maçlarından sonra rakibimizi detaylıca izledik. Celta, Wolfsburg ve Belçika ekipleriyle oynadıkları karşılaşmaları da takip ettik. Yeni bir teknik direktörleri var ve oldukça iyi bir takım. David dışında eksik oyuncuları yok. Bizim için zor bir maç olacak, ancak onlar için de öyle olacak," dedi.

Sezon başından itibaren sadece Fred'in sakatlık yaşadığını belirten Mourinho, "Fred'in yaşadığı önemli bir sakatlık var, ama diğer oyuncuların durumu iyi. Şu ana kadar 7 maç oynadık, 40 antrenman yaptık ve sadece bir sakatlık yaşadık. Avrupa Şampiyonası ve transferler nedeniyle bazı oyuncularımız geç katıldılar, ama kondüsyonları her geçen gün artıyor. Lugano maçından bu yana çok iyi antrenman yaptık ve yarınki maça hazırız. Avrupa Şampiyonası döneminde sezonu erken açmak zor çünkü oyuncular farklı zamanlarda takıma katılıyor. Ama bahane üretmeyi sevmem. Bu maç için motiveyiz ve her zaman olduğu gibi motive olmaya devam edeceğim," diye konuştu.

Transfer söylentileriyle ilgili olarak ise, "Türkçe bilmediğim için medyadaki ve sosyal medyadaki söylentilerden haberdar değilim. Fred yarın bizimle olmayacak, ama diğer oyuncularımızla en iyisini yapacağız. Her teknik adam daha fazla oyuncu ister, ama ben elimdeki oyuncularla çalışmaya odaklanmış durumdayım. Transfer dönemi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse ona 'hoş geldin' derim, ama şu anda elimdeki oyunculara güveniyorum," ifadelerini kullandı.

Kulübün hedefleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mourinho, "Kulüp bana Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın bir zorunluluk olduğunu söylemedi. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak, hem kulüp hem de Türk futbolu için prestij sağlayacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilir miyiz diye sorsanız, mucizelere inanmam ama her şey mümkün derim. Avrupa Ligi'ni kazanabilir miyiz diye sorarsanız, evet derim. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak elbette tercihimiz. Lille ile karşılaşmak Lugano'dan daha zor bir kura, ama Lille için de zor bir rakibiz. Yarın güzel bir futbol mücadelesi bizi bekliyor," şeklinde konuştu.