Asayiş

Japonya’da Ampil Tayfunu etkisini sürdürecek mi?

Japonya’yı Ampil Tayfunu vurması sonucu 990 uçuş iptal edildi. Hayatı olumsuz etkileyen Ampil Tayfununa karşı tedbirler alındı.

Abone Ol

Japonya'nın Kanto bölgesi başta olmak üzere birçok yerde Ampil Tayfunu etkisini gösterdi. Hayatı olumsuz etkileyen Ampil Tayfununa karşı tedbirler alındı.

Farklı eyaletlerden gerçekleştirilmesi beklenen en az 990 uçuş iptal edildiği duyuruldu. Tohoku, Joetsu, Hokuriku, Yamagata, Tokaido ve Sanyo hızlı tren seferleri de aynı şekilde askıya alındı. Tedbir amacıyla bazı otoyollarında trafiğe kapatıldı göründü. Ulaşımda yaşanan aksamalar günlük hayatı büyük ölçüde etkiledi. Bazı şirketler, çalışanlarını evden çalıştırmaya başladı, bazı şirketler ise mesaiyi erken sonlandırma kararı aldı. Kamu kurumları ise öğle saatlerinde çalışmalarını durdurdu.

Şiddetli yağış sebebiyle su baskınları da meydana geldi. Halk, Ampil Tayfununa karşı tedbir almak amacıyla marketlere akın etti. Halkın marketlere gitmesi sebebiyle rafların boşaldığı gözlemlendi. Şiddetli rüzgarlar ve yağışlar maddi zarara yol açtı ve en az bin 550 hanede elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik dağıtım şirketi TEPCO yerel saatle 13.00 itibarıyla kesintilerin yaşandığını açıkladı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Ampil Tayfunu'nun bugün öğlen saatleri itibarıyla Tokyo'nun 287 kilometre güneyinde bulunan Hachijo Adası açıklarından Chiba eyaletine doğru ilerlediğini açıkladı. Tayfunun bu gece etkisini artıracağını bildiren yetkililer, şiddetli fırtına ve yağış ihtimaline dikkat çekerek sel baskınları ve toprak kaymalarına karşı hazırlıklı olma uyarısı yaptı.