Gündem

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç dünyayı kendisine hayran bıraktı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'in özel lensler, kulak ve göz koruması gibi teknik ekipmanları olmadan tek el cepte yaptığı atışlar dünya çapında şöhret getirdi. Dikeç'in performansı "Olimpiyat tarihinin en karizmatik olaylarından biri" olarak gösterildi.

Abone Ol

Atılıcıktaki milli sporcularımız Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazarak Türk spor tarihine adlarını yazdırdı.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, bu başarılarıyla Türkiye'ye atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandırdı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'in atışlar sırasında rakipleri gibi teknik ekipman kullanmaması ve eli cebinde atış yapması bir anda dünya çapında sosyal medya fenomeni olmasını sağladı.

Yerli yabancı pek çok kullanıcı ve spor hesabı, Dikeç'ten eprili şekilde bahsetmeye başladı.

YUSUF DİKEÇ NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Kahramanmaraş Göksun doğumlu milli atıcı Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde görevini sürdürmektedir. Jandarma Gücü Spor Kulübü sporcusu Yusuf Dikeç, 51 yaşındadır.

Türk atıcılık sporcusu, Astsubay kıdemli başçavuş. Tabanca kategorilerinde yarışmaktadır. 

Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkesini temsil etti. Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer alan eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti. Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir.

2024 Yaz Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte, karma 10 m havalı tabancada finalde 2. olarak Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalya kazandı.