Bornova Merkez Mahallesi'ndeki bir dağlık alanda sabah 08.30 sularında yaşanan olayda, inşaat işçisi olduğu öğrenilen 45 yaşındaki Vesim Şimşek, eşi Naciye Şimşek'in üç ay önce boşanma kararı almasının ardından bunalıma girdi. Sabah saatlerinde çocukları Ceylin (2), Cemre (4), Nira (14) ve Hira Nur'u (11) "Sizi annenize götüreceğim" diyerek evden çıkaran baba, çocuklarını mahalleye yakın bir dağlık alana götürdü.

Burada yanında getirdiği tabancayı çıkaran Vesim Şimşek, dehşet dolu anlar yaşatarak çocuklarına ateş etmeye başladı. Çocuklardan Ceylin, Cemre ve Nira olay yerinde hayatını kaybederken, 11 yaşındaki Hira Nur ise yaralı halde kaçmayı başardı.

Olay yerine müdahale

Olayın ardından yaralı Hira Nur, durumu yakınlarına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, sağlık ve itfaiye ekipleri ile mahalle sakinleri, dağlık alanda yaptığı arama sonucunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaştı. Yaralı halde bulunan baba Vesim Şimşek ve Hira Nur, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hira Nur'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

"Süper Kanlı Ay Tutulması" gerçekleşti "Süper Kanlı Ay Tutulması" gerçekleşti

Olayı duyan mahalle sakinlerinden Mustafa Karataş, "Biz evdeydik, bir anda Vesim'in çocuklarını vurduğunu söylediler. Olay yerine geldiğimizde büyük bir vahşetle karşılaştık. 11 yaşındaki çocuğun nabzı hala atıyordu, yetkililere bildirdik, ancak maalesef ağır yaralı durumda olduğunu öğrendik," dedi.

Olay yerinde incelemeler devam ederken, savcılık tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Mahalle sakinleri ise yaşanan acı olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

Editör: Elif Erbay