İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz günü sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmak isteyen İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

İki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüpheliye ise ev hapsi verildi

İzmir’de 12 Temmuz 2024 tarihindeki sağanak yağış sırasında, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili dün yeni bir gelişme daha yaşanmış, 11 isme yeni gözaltı kararları vermişti. Şahıslar, polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda gözaltına alınmıştı.

14 şüpheli tutuklanmıştı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 kişi, dün akşam saatlerinde adli kontrol şatıyla serbest bırakıldı. Öte yandan, soruşturma kapsamında, daha önce 14 kişi tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından dün gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 zanlı, cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe yeniden sorgulandı.

Hakimlik, bu kişilerden aralarında Erdoğan, Köseoğlu ve Yüksel'in de bulunduğu 8'inin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, 2'sine ise ev hapsi verilmesine karar verdi.

Bakan Bayraktar'dan Akkuyu müjdesi: Yüzde 90 seviyesinde Bakan Bayraktar'dan Akkuyu müjdesi: Yüzde 90 seviyesinde

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalanmıştı. Bu kişilerden 14'ü tutuklanmıştı.

İzmir'deki elektrik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı! Kim kusurlu bulundu? İzmir'deki elektrik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı! Kim kusurlu bulundu?

Editör: Kemal Ilıkkan