Gündem

İzmir Alsancak Limanının satışı yine gündemde

Türkiye'nin, Ege Denizi'ndeki İzmir Limanı'nın işletme hakları konusunda Abu Dabi Limanı ile yürüttüğü görüşmeler hız kazandı.

Abone Ol

2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredilen İzmir Alsancak Limanının, lojistik yatırım amacı ile Abu Dhabi Port'a satıldığı iddiası yeniden gündeme geldi.

İzmir Alsancak Limanı'nın satılması 

Reuters'a bilgi veren iki yetkili, Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki İzmir limanının işletme haklarını devralmak üzere devlet kontrolündeki Abu Dabi Port (ADP) ile ortak girişim kurulması yönündeki görüşmelerinin sürdüğünü söyledi .
Reuters , Aralık ayında Abu Dabi'nin , yaklaşık 500 milyon dolarlık bir anlaşmayla İzmir Limanı'nın işletmesini üstlenmek üzere hisse satın almakla ilgilendiğini bildirmişti .
Bölgesel rekabet ve kapasite koşullarındaki değişikliklerin anlaşmanın tamamlanmasını geciktirdiğini belirten yetkiler, anlaşmayı sonuçlandırmak için müzakerelerin sürdüğünü kaydetti.
Yetkili, "Türkiye diğer potansiyel alıcılarla görüşmeler yürüttü ancak ADP ile ilerlemeye karar verdi. Değişen rekabet ve kapasite koşulları nihai anlaşmayı geciktirdi. Görüşmeler devam ediyor." dedi. 
Diğer yettkili ise 1959 yılında faaliyete geçen İzmir Limanı'nın güçlü lojistik bağlantılara sahip olduğunu ancak yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Türkiye Varlık Fonu: Hedefimiz varlıklarımızın değerini artırma 
Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) portföyünde bulunan İzmir Limanı, konteyner hacmi ve yük tonajı bakımından Türkiye'nin en büyük limanları arasında yer alıyor.
Türkiye Varlık Fonu, Reuters'e yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Varlık Fonu olarak, ülkemiz ve İzmir Limanı için en yüksek katma değeri yaratma ve varlıklarımızın değerini artırma hedefimiz doğrultusunda, ülkemizin potansiyel faydası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." denildi.