Gündem

İYİ Parti'de toplu istifa!

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Abone Ol

Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan Gülay, parti içinde yaşanan gelişmelerin yönetim olarak kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Gülay, genel başkanlık seçimlerinde Koray Aydın'ı desteklediklerini ancak seçilen Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun birleştirici söylemleri nedeniyle istifa kararını ertelediklerini söyledi. Ancak, son dönemde İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını ve halkın umudu olma misyonunu kaybettiğini dile getiren Gülay, bu süreçte partiye olan güvenin ciddi ölçüde sarsıldığını ifade etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile 2024 yerel seçimlerinde alınan sonuçların, partinin halk nezdindeki erimesini hızlandırdığını vurgulayan Gülay, yönetim olarak artık çalışma şevklerini kaybettiklerini söyledi. İl yönetimi olarak ortak bir kararla toplu istifa ettiklerini açıklayan Gülay, yeni gelecek yönetime başarılar diledi.