Spor

İtalya'nın son dakika golü Milli takıma yaradı

EURO 2024'te geçen gece Hırvatistan-İtalya ve Arnavutluk-İspanya maçlarıyla tamamlandı. A Milli Takımımızı yakından ilgilendiren bu gecede, B Grubu'ndaki takımların mücadelesinin ardından son 16 turu hesapları netleşmeye başladı.

Abone Ol

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te heyecan tüm hızıyla devam ediyor. B Grubu'nun son maçları dün gece oynandı ve önemli gelişmeler yaşandı. Hırvatistan, İtalya ile karşılaşırken, Arnavutluk İspanya ile kozlarını paylaştı.

2024 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki son maçta, Hırvatistan ile İtalya karşı karşıya geldi.

Leipzig Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çaldı. Makkelie’ye yardımcı olarak Hessel Steegstra ve Jan de Vries görev yaptı.

Hırvatistan ile İtalya arasındaki mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Hırvatistan'ın golü 55’inci dakikada Luka Modric’ten gelirken, İtalya'nın beraberlik golünü 90+8’inci dakikada Mattia Zaccagni kaydetti.

 

EURO 2024'te İtalya ile 1-1 berabere kalan Hırvatistan, 2 puanla B Grubu'nu 3. sırada tamamladı ve bu sonuç A Milli Takımımıza önemli bir avantaj sağladı.

A Milli Takımımıza Müjde: Hırvatistan 90+8’de Yıkıldı, Son 16 Turu İçin Hesaplar Netleşti

En iyi 4 üçüncü arasına girebilmek için en az iki grubun üçüncülerine puan ve averaj olarak üstünlük sağlaması gereken Ay-Yıldızlılar, şu anda Hırvatistan'ın kesin olarak üstünde bulunuyor. Macaristan'ın da averaj olarak üstünde yer alan A Milli Takımımız, Çekya maçında yenilse bile en iyi üçüncüler arasında yer alarak son 16'ya yükselebilir. İşte ihtimaller:

  • A Milli Takımımız, Çekya'yı yenerse grubu ikinci sırada tamamlayacak ve son 16 turuna yükselecek.
  • Çekya ile berabere kalırsa yine son 16 turu biletini cebine koyacak.
  • Çekya karşısında 2 farklı mağlubiyet alsa bile, Gürcistan'ın Portekiz karşısında kazanamaması halinde bir üst tura yükselecek.

Diğer Gruplarda İşimize Yarayacak Sonuçlar

  • C Grubu: Slovenya'nın İngiltere karşısında kaybetmesi ve Danimarka'nın Sırbistan'ı yenmesi gerekiyor.
  • D Grubu: Avusturya'nın Hollanda'ya farklı kaybetmesi ve Fransa'nın Polonya'dan en az 1 puan alması, A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasında yer alması için avantaj sağlayacak.
  • E Grubu: Bu gruptaki tüm takımlar 3'er puanda. Slovakya'nın Romanya, Belçika'nın ise Ukrayna ile oynayacağı maçlarda galip gelen takımlar bir üst tura yükselecek. Bu grupta en sıkıntılı ekip, -2 averajda bulunan Ukrayna. A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasında yer alabilmesi için bu gruptaki maçlarda iki takımın galibiyetle sahadan ayrılması gerekiyor.