İtalya'nın güneybatı kıyısında yer alan Napoli Körfezi'nin kuzeyindeki Ischia Adası’nda etkili olan şiddetli yağış nedeniyle geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen sel ve heyelan felaketinde bilanço ağırlaşıyor.

1 kişi için arama çalışmaları sürüyor

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, devam eden kurtarma çalışmalarında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı ve hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiği aktarıldı. Bulunan 3 cansız bedenin, 38 yaşındaki bir kadın ile 38 ve 31 yaşındaki iki erkeğe ait olduğu bildirildi. Kayıp 1 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

OHAL ilan edilmişti

Ischia Adası’nda meydana gelen sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlerin bir çift ile 3 haftalık bebekleri, 5 ve 11 yaşlarındaki 2 kardeş, 31 yaşındaki bir ada sakini ve bir Bulgar turist olduğu öğrenilmişti. Napoli Valisi Claudio Palomba olayın ardından yaptığı açıklamada, 30 evin sular altında kaldığını, 200'den fazla kişinin yerinden edildiğini söylemiş, bölgede 5 kişinin kayıp olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü aktarmıştı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise, Ischia'daki doğal afet nedeniyle adada olağanüstü hal ilan ettiklerini, zararların karşılanması için 2 milyon euro (yaklaşık 2,1 milyon dolar) tahsis ettiklerini duyurmuştu. (İHA)