Dünya

İtalya'dan İsrail'e silah ambargosu

Avrupa'daki küreselcilerle sık sık karşı karşıya gelen ve hedef gösterilen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırıların ardından İsrail'e karşı silah ihracatının askıya alındığını ifade etti.

Abone Ol

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail'in askeri operasyonlarına yönelik eleştirilerini dile getirerek, önümüzdeki günlerde Lübnan'a bir ziyaret planladığını duyurdu. Avrupa Konseyi zirvesi öncesinde İtalya Senatosu’nda yaptığı konuşmada, İtalya hükümetinin İsrail'e yönelik aldığı önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Meloni, İsrail’in operasyonlarının başlamasının ardından, İtalya’nın yeni silah ihracat lisanslarını askıya aldığını ve 7 Ekim’den sonra yapılan anlaşmaların iptal edildiğini belirtti. 

"Tüm anlaşmalar iptal edildi"

Meloni, 7 Ekim'den önce onaylanan lisansların ise Dışişleri Bakanlığı tarafından incelemeye alındığını duyurdu. Meloni, "İsrail'in askeri operasyonları başlatmasıyla, hükümet derhal tüm yeni ihracat lisanslarını askıya aldı ve 7 Ekim'den sonra imzalanan tüm anlaşmalar iptal edildi." diye konuştu.

İsrail saldırılarını kınadı

İtalya Başbakanı, senatoya yaptığı konuşmada, İsrail’in Lübnan’daki BM Geçici Gücü (UNIFIL) barış gücü askerlerine yönelik saldırılarını kınadı.

Meloni, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Her ne kadar bu saldırılarda ciddi zarar ya da kayıplar yaşanmamış olsa da, İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırısını kabul edilemez buluyorum.