Hava Durumu

İtalya’da kavurucu sıcaklar: 22 kentte "Kırmızı Alarm" verildi

İtalya’yı etkisi altına alan aşırı sıcaklar, ülkenin dört bir yanında hayatı olumsuz etkiliyor. Sağlık Bakanlığı, artan sıcaklıklar nedeniyle bugün ülkenin 22 kentinde "kırmızı alarm" ilan etti.

Abone Ol

Bakanlık, hava sıcaklıklarındaki risk seviyesini dört renk kategorisiyle belirlerken, bugün Roma başta olmak üzere 19 kenti "kırmızı" kategoriye aldı. Bu, en yüksek risk seviyesini ifade ediyor ve vatandaşlara sıcak havanın yaratabileceği tehlikelere karşı dikkatli olmaları çağrısı yapılıyor.

Başkent Roma'da termometreler öğle saatlerinde 43 dereceyi gösterdi. Tarihi şehrin farklı noktalarındaki turistler, serinlemek için Barcaccia Çeşmesi gibi turistik mekanlardaki sulardan faydalandı. Roma'nın simgesi olan Kolezyum'da ise ziyaretçiler için serinleme amaçlı büyük vantilatörler yerleştirildi ve portatif çadırlar kuruldu. Şehirdeki restoranlar ve kafeler, açık alanlardaki oturma yerlerine su püskürten serinleme sistemleri ekleyerek müşterilerine rahat bir nefes aldırmaya çalışıyor.

Roma'ya komşu Vatikan Şehir Devleti de sıcak hava dalgasından nasibini almış durumda. Aziz Petrus Bazilikası'nı ziyaret eden turistler, meydanda şemsiyelerle güneşten korunmaya çalışıyor.

Yetkililer, önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların bu seviyelerde seyretmesini bekliyor ve vatandaşları serin yerlerde kalmaya, bol su içmeye ve güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya davet ediyor.