Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova’da görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına ne zaman cevap vereceği merak ediliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'daki görüşmede iki liderin Cumhurbaşkan Erdoğan ile Esad arasında yapılacak zirveyi konuştuğunu bildirdi.  

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan & Esad zirvesi ağustos ayında gerçekleşebilir.

İstihbarat örgütleri görüşüyor

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yürüten iki ülke istihbaratlarının son bir aylık dönemde üç kritik görüşme yaptığı öğrenildi. Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’ya özel ziyareti dikkat çekti. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Esad-Erdoğan zirvesine dair, tarih, ülke tayini ile istişarelerde bulunduğu ve bu kritik buluşmaya son şeklin verildiği kaydedildi.

Kardeşim Esad

Başkent kaynakları, buluşmanın her an gerçekleşebileceğini belirtirken bir süredir ertelenen Erdoğan-Putin görüşmesi ve bu paralelde Erdoğan-Esad buluşmasının gerçekleşebileceğini aktardı. 

Buluşma yeri için Irak gündemde

Rusya lideri Putin’in de bu temasa dâhil olabileceği kaydedildi. Buluşma yeri ile ilgili Irak seçeneği ilk günlerde gündeme gelirken Ankara’nın Türkiye-Suriye sınırında Kesep Kapısı alternatifi üzerinde durduğu ifade ediliyor.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Sürecin çok hızlı ilerlediği ve en geç ağustos ayı içerisinde iki liderin birlikte fotoğraf vereceği öngörülüyor. 

Putin ile Esad Moskova'da görüştü, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına çevrildi Putin ile Esad Moskova'da görüştü, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına çevrildi

Editör: Kemal Ilıkkan