CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı iptal edildi. Bozdoğan’ın resmi süreçte CHP’den istifa etmeden bir diğer partiden aday olduğu tespit edildi.

Bugün yapılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısında alınan karar gereği Bozdoğan’ın 31 Mart seçimlere girmesinin yolu kapandığı, son sözü ise üst kurulun vereceği kaydedildi. Bozdoğan'ın karara itiraz edeceği öğrenildi.  

Bozdgan Bybi Cover.jpg

Bakan Yaşar Güler Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerini denetledi Bakan Yaşar Güler Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerini denetledi

4 PARTİNİN TEMSİLCİSİ KARŞI OY KULLANDI
Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, karara tepki gösterdi. Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yasaya açıkça aykırı olarak Tarsus Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın @drhalukbozdogan'ın adaylığına yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulunca kabul edilmiştir. Bu durum açıkça mevzuata aykırı olup Hakim üye ile memur iki üyenin karşı oyuna rağmen sözüm ona demokrat 4 partinin temsilcisinin oyu ile karar altına alınmıştır. Hakimlerden oluşan ve hukuku uygulayacağına inandığımız İl Seçim Kuruluna gerekli itiraz derhal yapılacaktır." Bu 4 partinin CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve MHP olduğu öğrenildi. 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan aday adaylık sürecinde CHP’den belediye başkan adaylığı için başvuru yapmış, ardından aday gösterilmeyince önce bağımsız kalmış daha sonra Memleket Partisi’ne geçerek adaylığını duyurmuştu. Bozdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine girmek için YSK’ye listesini sunmuştu.