Özel katıldığı bir programda kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeleri eleştirenlere “kutuplaşmadan beslenenler” diyerek sert çıktı. Aslında Özel, bu görüşmeleri eleştiren Özdil ile benzer görüşte olan parti içindeki herkese de ‘bidon kafalı’ demiş oldu. 

Özdil, 13 Ağustos 2007 tarihli “Bidon kafa” yazısında o günlerde yaşanan su kesintilerine tepki göstermiş ve Hürriyet’teki köşesinde AKP’ye oy veren vatandaşlardan bahsederek şunları yazmıştı:

“Bak şimdi sen, çoluk çocuk kokarcaya döndün, Afrikalılar gibi fellik fellik yıkanacak dere arıyorsun… Senin sırtından koltuk sahibi olanlar, borsa vurgunu yapanlar, ihale kapanlar, dolar-faiz volisi vuranlar ise, Perrier’le San Pellegrino’yla jakuzide banyo yapıyor, köpük köpük. Reina’da sular kesik mi sanıyorsun, a benim bidon kafalım? Şimdi iyi dinle… Yap elini yumruk. Şeytan kulağına kurşun der gibi vur bakayım kafana iki defa… Ne duydun? ‘Donk donk’ di mi? Sen önce onu doldur. Su kolay.”

Özel’in açıklamasını dikkatle dinledim ve birden aklıma geçmiş dönemler geldi. Sonuçta Özdil CHP’yi veya liderini ilk kez eleştirmiyordu. Özdil, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na “Armut gibi oturma”, “Guguk kuşu”, “Kılıçdaroğlu’nu seçmek geri zekalılıktır” gibi sözlerle yenilir yutulur olmayan bir sürü eleştiri getirmişti. 

Bir zamanlar yılmaz abi idi  

O dönemde Kılıçdaroğlu doğrudan hiç cevap vermedi. Tartışmaya girmedi. Belki de ciddiye almadı… Asıl o dönemde Özel ne yaptı? Ben öyle sert bir açıklamasını hatırlamıyorum. O dönem bir MYK toplantısında Özdil’in açıklamalarına yanıt vermek gerekir diyenlere Grup Başkanvekili olan Özel, “Yılmaz abi ile sosyal medya üzerinden tartışmaya girmemek gerekir. Sonuçta gazetecidir. Oturup konuşmalıyız karşılıklı” önerisini getirmişti.

Özel, kurmaylarına talimat verdi: Haddini bildirin !  

Peki şimdi Özel neden bu kadar agresifleşti… Özel, Özdil’e “Bana hırsı ne?” diye soruyor. Asıl Özel’in Özdil’e karşı bu hırsının nedeni ne? Özel bir de talimat vermiş tüm kurmayları sosyal medyadan Özdil’e ‘had’ bildiriyor. 

Bu ‘had’ konusu gerçekten sıkıntılı… Hani şu ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun’ sorusuyla başlayan ‘haddi bil’ ile biten, söyleyecek hiçbir sözü, ideolojik hiçbir inancı olmayan tiplerin kendilerine eleştiri getirenlere tek cevapları… Altı boş tabansız çıkışlar… 

Yılmaz Özdil-1

Fikirlerine, üslubuna katılalım ya da katılmayalım Özdil, CHP’de yıllardır hep değişimi savundu. Aslında belki de ilk değişimci dersek abartmış olmayız. Ama Özdil daha çok Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını istedi. E tabi bu durum Özel’in hiç hoşuna gitmiyor. İşte bu kavganın altında yatan gerçek neden bu… 

Özel, Erdoğan ile görüşmesini eleştiren İmamoğlu başta olmak üzere parti içinde bu görüşteki herkese Özdil üzerinden yanıt verdi. Örneğin bu isimlerden biri de daha birkaç gün önce “AKP’ye hayat öpücü vermem, safdillik olur” diyen ve İmamoğlu’na yakınlığı bilinen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın. 

Kimsenin hiçbi şeyden haberi yok...  

Özel, partiye hiçbir şey dayatmasının mümkün olmadığını tüm kararların parti yönetimince alındığını söyledi. Ama maalesef gerçek öyle değil. Özel, tam olarak “Tecrübeli arkadaşlarımız çok genç dinamik kadrolarımız 24 kişilik MYK 60 kişilik PM ve 130 kişilik grup inanılmaz kaliteli tartışmalar ve bütün stratejiyi konuşarak yapıyoruz” dedi. Özel böyle diyor ama konuştuğumuz hiçbir partili neler olup bittiğini bilmediğini, PM toplantısında sadece yüzeysel bilgi verildiğini, eleştirilere tahammülün düşük olduğunu, milletvekili grubuna ise hiçbir bilgi verilmediğini söylüyorlar. Yani hiç kimsenin bir şeyden haberi yok. 

Acaba strateji mi ?  

Özel acaba bir ‘mağduriyet’ stratejisi mi güdüyor. Nabız yoklamak istiyor. Eylüldeki tüzük kurultayında Parti Meclisi değişimi için bir fırsat çıkar mı diye görmek istiyor. Böylece hem mağdur olacak hem İmamoğlu zincirini kırmış olacak… Bilemiyorum tabi. Bu siyasetçilerin zihin dünyası baya bulanık olabiliyor. Neden insan 2007 yılındaki doğrudan CHP’ye yapılmayan bir eleştiriyi tekrar gündeme getirir ki?

Yazının başında bakalım asıl bidon kafalı kimmiş diye sordum ama ben bulamadım.

Buna da okuyucu yani seçmen karar versin!

Özel , Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi eleştirenlere ne dedi?  

“İki grup var. Bunlardan bir tanesi iyi niyetli endişeliler. Çünkü geçmiş pratiklerini bakıp Türkiye’nin AKP ne zaman zora düşse bir yolunu bulup birileriyle hayatını devam ettirip yeniden güç kazanıyor o yüzden bu seferde buna güç veren yaşam öpücüğü veren biz olmayan. Bu arkadaşlarımız veya bu büyüklerimiz kötü niyetli değiller, saygı ile karşılıyorum endişelerini. Çünkü geçmiş pratikleri buna müsait. Hep birlikte yaşadık bazı süreçleri. Tabi ben burada özgüvenli bir siyasetten bahsediyorum…Bir de her iki tarafta birden bizim tarafta sayısı çok diyemem ve sesleri çok çıkanlar var. Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor.

AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…" AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…"

Bana hırsı ne? 

Yılmaz Özdil Ve Özgür Özel Neden Tartıştı

Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, 'Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin' diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar. Sürekli bir kavga ortamı olsun, iki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım... Boşuna endişeleniyorlar, bu içine girdiğimiz süreç ne sorunları çözer, ne tartışmaları bitirir biz ne gidip AK Parti ile koalisyon oluruz.

Sen yine de muhalif olursun."

Haber/ Cumhur ALTIOK

Editör: Haber Merkezi