Reuters fotoğrafçısı Muhammed Salem'in, Gazze Şeridi'nde çektiği ve beş yaşındaki yeğeninin cenazesini kucaklayan bir Filistinli kadını gösteren çarpıcı fotoğrafı, jüri tarafından ödüle layık görüldü.

Salem'in ödüllü fotoğrafı, 17 Ekim 2023'te, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde çekildi. Fotoğraf, acılı bir aile üyesi olan 36 yaşındaki Inas Abu Maamar'ı, morgda yeğeni Saly'nin çarşafa sarılı cenazesine sarılmış şekilde gösteriyor.

Jüri, Salem'in çalışmasını "dikkat ve saygıyla çekildiği, hayal edilemeyecek kayıplara hem mecazi hem de gerçek bir bakış sunduğu" şeklinde değerlendirdi. Salem, fotoğrafını ilk kez geçen kasım ayında yayınladığında, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajediyi derinden hissettiğini ve bu kadının çaresizliğini belgelemek istediğini ifade etti.

Cadı  en çok izlenen film oldu Cadı en çok izlenen film oldu

Reuters'ın Küresel Resim ve Video Editörü Rickey Rogers, Amsterdam'da düzenlenen törende Salem'in ödülü alırken alçak gönüllülükle kabul ettiğini belirtti. Rogers, Salem'in fotoğrafının kutlanacak bir içeriğe sahip olmadığını ancak tanınmayı ve daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı takdir ettiğini dile getirdi.

Amsterdam merkezli Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı, bu yılın kazananlarını açıklarken, savaş muhabirlerinin karşılaştığı tehlikelere dikkat çekti. Gazze'deki son çatışmalarda 7 Ekim'den bu yana 99 gazeteci ve medya çalışanının öldüğü bildirildi.