Yaşam

İşte Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru! Siz de şaşıracaksınız...

ATV'nin popüler bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster programında bu hafta heyecan dolu anlar yaşandı. 19 yaşındaki doğuştan engelli yarışmacı Ramazan Çulha, 500 bin liralık soruya doğru cevap vererek 1 milyon liralık değerindeki soruyu açtırmaya hak kazandı. Programın sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın yaptığı bu bölümde, Çulha başarısını annesine adadığını söyleyerek "Onun için katıldım, annemi gururlandırdığımı düşünüyorum" dedi.

Abone Ol

ATV'nin popüler bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster programında bu hafta heyecan dolu anlar yaşandı. 19 yaşındaki doğuştan engelli yarışmacı Ramazan Çulha, 500 bin liralık soruya doğru cevap vererek 1 milyon lira değerindeki soruyu açtırmaya hak kazandı.

Programın sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın yaptığı bu bölümde, Çulha başarısını annesine adadığını ifade ederek, "Onun için katıldım, annemi gururlandırdığımı düşünüyorum" dedi.

İşte 1 milyon liralık soru

1 milyon TL değerindeki soru şu şekildeydi:

Kur'an-ı Kerim'de hangisinin adı geçer?
A- Hz. Havva
B- Hz. Mikail
C- Habil
D- Kabil

Doğru cevapsa Hz. Mikail oldu. Bu sorunun cevabı Kur'an-ı Kerim'deki Bakara Suresi'nin 97-98. ayetlerinde yer alıyor, burada Cebrail ve Mikail meleklerinden bahsediliyor.