Dışarıdaki oksijeni damarlara taşıma görevini üstlenen ciğerler aynı zamanda karbondioksitin de dışarıya atılmasını sağlar. Sigara kullanımı sonrası zarar gören ciğerler için mucize besinler haberimizde…

Kanserden kalp ve damar hastalıklarına pek çok rahatsızlığa neden olan sigara içme alışkanlığı ile birlikte ciğerlerde biriken nikotinin dışarıya atılmasını kolaylaştırmak için bu besinlerden mutlaka tüketmelisiniz…

İŞTE CİĞERLERİ TEMİZLEYEN MUCİZE BESİNLER

Zencefil

Gerek bitki çaylarında gerekse içeceklerde sıkça yer alan zencefil, ciğerlerdeki toksik maddelerin dışarı atılmasında oldukça etkili bir besin. Hem taze hem de toz olarak kullanabileceğiniz bu bitki, daha rahat nefes almanın da anahtarı.

Nikotin gibi zararlı maddelerin biriktiği ciğerleri anında temizleyen zencefil, bağışık sistemini de güçlendiriyor. Dilerseniz çaylara ya da yemeklere koyarak kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu

Ciğerlerin sağlığını korumak için düzenli tüketilmesi gereken besinlerin başında gelen keçiboynuzu, tüm zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Akciğerlerde adeta detoks etkisi yaratan bu besin, kansere karşı da koruyucudur.

Sarımsak

İltihap sökücü özelliğiyle nam salmış sarımsak, doğal bir antibiyotiktir. Mevsim geçişlerinde gripten korunmak için tüketebileceğiniz bu besin, nefes darlığı, ciğerlerde oluşan hırıltı ve öksürüğün önüne geçtiği gibi enfeksiyonların tedavisinde de oldukça etkilidir. Çiğ olarak tüketmenin faydalarından yararlanmanın en iyi yolu olduğu bilinen sarımsağı çay halinde de içebilirsiniz.

Elma

Özellikle yeşil elma, içeriğinde bulunan yüksek C vitamini miktarı ile akciğerde oluşacak hastalıklara karşı güçlü bir kalkan görevi görür. Aynı zamanda antioksidan olan elma, bol miktarda vitamin ve mineral de barındırdığı için günde 1 adet tüketmek tüm vücudun sağlığını korumasına yardımcı olur.

Su

Şifalı bir içecek olan su, tüm vücudu zararlı toksinlerden arındırır. Aynı zamanda akciğerlerin de düzgün çalışmasını sağlayan su, günde 2,5 litre kadar düzenli olarak tüketilmelidir.

Tere

Akciğer temizliğinden bahsedip tereye yer vermemek imkansızdır. Bu bitki içeriğinde pek çok yararlı vitamin ve mineral bulundurduğu gibi akciğerin temizlenmesinde de oldukça etkilidir. Kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engeller ve hem salatalarda hem de suya karıştırılarak tüketilebilir.

Okaliptus

Direkt olarak tüketilmeyen ancak yağını her aktarda bulabileceğiniz okaliptüs, akciğerde oluşan tüm hastalıklarla savaşır. Okaliptus yağının içerisinde bulunan uçucu yağlar, akciğerdeki enfeksiyonun giderilmesini sağlar, nefes darlığı şikayetinin giderilmesine yardımcı olur.

Yeşil çay

Kilo vermek isteyenlerin en yakın arkadaşı olan yeşil çay, aslında birçok farklı derde de devadır. Ciğerlerde bulunan birikmiş mukusun yumuşayarak kolayca atılmasına yardımcı olan antimikrobiyal yeşil çay, balgam ve öksürük gibi rahatsızlıklara da çare olur.

Kereviz

Düzenli olarak beslenmenize ekleyeceğiniz kereviz, sizi kanserojen olan tüm maddelerden korur. Aynı zamanda haşlama bir şekilde tüketirseniz akciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve ileride oluşabilecek hastalıklara karşı da koruma sağlar.

Ebegümeci

Çay olarak tüketebileceğiniz bu bitki akciğer kanserine karşı koruyuculuğuyla bilinir. Aynı zamanda ciğerlerde biriken balgamın ve toksinlerin de atılmasını sağlar.

Üzüm çekirdeği

Üzüm ne kadar besleyici bir meyveyse çekirdeği de bir o kadar sağlıklıdır.

Pancar

Nikotinle savaşan başlıca besinlerden biri olan pancar, içerisinde yüksek miktarda demir ve folat barındırmaktadır. Kanserle savaşmada oldukça etkili bu besin aynı zamanda ciğerleri de anında toksinlerden arındırır.

Zerdeçal

İltihaplarla savaşan ve kolayca vücuttan atılmasını sağlayan zerdeçal, aynı zamanda altın baharat olarak da bilinmektedir. Günlük beslenmenizde yemeklerinize hem renk hem de tat katmak için kullanabileceğiniz bu baharat, ciğerlerin temizlenmesinde de oldukça etkilidir.