Şampiyonlar Ligi'nde takım sayısı 32'den 36'ya yükselecek. İlk 34 takım liglerindeki başarılarına göre belirlenirken, 2 takım ise geçmiş performansları dikkate alınarak turnuvalara davetle katılacak. Böylece, önceki 32 takımlı turnuva yeni sezonda 36 takımla gerçekleştirilecek.

Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail'e tepki: Katliam dursun, artık yeter! Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail'e tepki: Katliam dursun, artık yeter!

Takımlar 8 farklı rakiple karşılaşacaklar. Maçların dördü iç sahada, dördü ise deplasmanda oynanacak.

Performanslar sonucunda, ilk 8 takım doğrudan bir üst tura geçecek. 9. ile 24. sıralar arasındaki takımlar play-off turuna kalırken, son 12 takım elenecek. Elenen takımlar Avrupa Ligi'ne devam edemeyecek ve Avrupa kupalarından tamamen elenmiş olacaklar.

Avrupa Ligi'nde de tıpkı Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi 36 takım yer alacak. Takımlar 8 farklı rakiple karşılaşacak, maçların dördü iç sahada, dördü ise deplasmanda oynanacak.

Eleme usulü Şampiyonlar Ligi ile aynı olacak. İlk 8 takım doğrudan bir üst tura geçerken, 9. ile 24. sıralar arasındaki takımlar play-off turuna kalacak. Son 12 takım ise elenecek. Elenen takımlar Avrupa kupalarından elenirken Konferans Ligi'ne devam edemeyecekler.

Avrupa Konferans Ligi'nde yeni formatla birlikte 36 takım mücadele edecek. Takımlar 6 torbadan 6 takımla eşleşecek. Maçların üçü iç sahada, üçü ise deplasmanda oynanacak.

Performanslar sonucunda oluşan puan sıralamasında ilk 8'e giren takımlar 16 turuna, 9. ile 24. sıralar arasındaki takımlar ise play-off'a yükselecek. Puan sıralamasında son 12'ye kalan takımlar Avrupa Konferans Ligi'nden elenecekler.

Puanlama sistemi de değişiyor artık Şampiyonlar Ligi daha avantajlı

2023-2024 sezonuna kadar, UEFA'nın üç organizasyonuna katılan takımların aldıkları puanlar eşit şekilde değerlendiriliyor ve nispeten daha zayıf takımların bulunduğu turnuvalarda oynayan takımlar, sıralamalarda hem kendilerini hem de ülkelerini yükseltmek konusunda avantajlı bir konuma sahip oluyorlardı. UEFA, bu duruma müdahale etmek için turnuvalardaki başarı durumuna göre oluşan bonus puan sisteminde değişikliğe giderek, Şampiyonlar Ligi'nin ana tablosuna kalan takımların aldıkları puanları güncelledi. Şampiyonlar Ligi ana tablosuna kalan takımlar, aldıkları 4 bonus puanın yerine artık 6 bonus puanı alarak 2 puanlık bir avantaj ile turnuvaya başlayacak. Diğer iki turnuvanın takımlarının katılım durumunda aldıkları bonus puanlarda bir değişiklik gerçekleşmezken, turnuvanın grup formatından çıkıp lig formatına dönmesi ile birlikte grup sıralamasındaki puanlama sistemi değişerek 1. sıradan 24. sıraya kadar azalan sistemde bonus puanlar alarak ülke puanlarına katkıda bulunacak. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde zirvedeki ekibin 6 puan alacağı Konferans Ligi'nde ise 4 puandan başlayacak. Bu bonuslar, lig aşamaları sonlandıktan sonra eski sistemle aynı şekilde devam edecek.