Gündem

İstanbul’da “Kuyu-14” operasyonu

İstanbul'da iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar gerçekleştiren organize suç örgütüne karşı düzenlenen “Kuyu-14” operasyonlarında 15 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerden 14'ünün tutuklandığını ve birinin işlemlerinin sürdüğünü açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, İstanbul'un Zeytinburnu, Beşiktaş, Kartal, Bağcılar, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Bahçelievler, Sultanbeyli ve Ataşehir ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı kanuna muhalefet, yağma, silahla tehdit, iş yeri kurşunlaması, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve mala zarar verme suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı. Örgütün, yurt dışında bulunan elebaşı tarafından yönlendirildiği belirtildi.

Operasyonlar neticesinde yakalanan şüphelilerin, Bahçelievler ilçesinde 26 Haziran tarihinde gerçekleşen kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme, Sultanbeyli ilçesinde 3 Temmuz tarihinde E.S.K. isimli iş yerinin kurşunlanması, Ataşehir ilçesinde 3 Temmuz tarihinde S.O. ve M.O. isimli 2 farklı iş yerinin kurşunlanması, Eyüpsultan ve Bayrampaşa ilçelerinde 11 ve 13 Temmuz tarihlerinde 6 farklı iş yeri kurşunlama, tehdit ve kasten yaralama gibi eylemler olmak üzere, toplamda 10 farklı olaya karıştıkları tespit edildi.

Emniyet güçlerinin operasyonları sonucunda, 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK-47 uzun namlulu silah, 1 adet otomatik tabanca, 1 adet hassas terazi, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve suçla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Suç ve suçlularla mücadelede taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.