Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün etkili olan fırtına ve yağmur, sabah saatlerinde kar yağışına dönüştü. 

İstanbul’un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde kar başladı. Etkili olan kar yağışı, bir çok semtte görüldü. Çatalca'da saat 06.00 sıralarında etkili olan kar nedeniyle TEM otoyolunun bir kısmı ve yol kenarındaki yeşil alan beyaz örtüyle kaplandı.

İSTANBUL KAR1

Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar ve Kartal bölgelerinin yüksek kesimlerinde de kar başladı. Ümraniye'de ana yollarda kar beyaz örtü oluşturdu. Kar yağışını izlemek için araçlarıyla Büyük Çamlıca Tepesi'ne çıkmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Tepeye çıkan yokuşlarda kar örtüsü oluşurken, bazı araçlar da yol kenarında bekledi. Yağış aralıklarla şiddetli rüzgarla birlikte etkisini sürdürüyor.

D-100 KARAYOLUN'DA KAR YAĞIŞI 

İstanbul ile Ankara arasında ulaşımı sağlayan D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde kar etkili oldu. Düzce'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yüksek kesimlerde kara dönüştü. 

bolu

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama! Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama!

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından 900 rakımlı Bolu Dağı geçişinde de kar devam ediyor. Geçişin özellikle Bakacak, Karanlıkdere ve Elmalık mevkilerinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı, görüş mesafesi yer yer 30 metreye düştü.

karayolu bolu kar

Karayolları ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı. Trafik ekipleri ise güzergahı kullanan sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.