Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan İstanbul Üniversitesi'nin kapılara ziyaretçiye açıldı. Alınan büyük tepki çekerken İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, 'duvarsız üniversite' tanımını belirlediklerini söylemişti.

Üniversitenin bir simgesi haline gelen Beyazıt kampüsünün yanı sıra Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece'de bulunan yerleşkeleri de ziyaretçilere açıldı. Hafta içi sabah 08.30'dan akşam 17.00'ye kadar ziyarete açık olan bu yerleşkelere sorgu sual olmaksızın elini kollunu sallayan herkes girebilecek.

Sırtlanlar üniversite öğrencisini öldürdü! Sırtlanlar üniversite öğrencisini öldürdü!

Büyük tartışmaya neden olan kararın güvenlik açığına neden olabileceği belirtilmişti.

Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı

AMFİDE DERS ÇALIŞANLARI İZLEDİLER

Kararla birlikte bugün İstanbul Üniversitesi amfilerinden fotoğraflar sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Paylaşılan fotoğraflarda amfide vatandaşların amfide ders çalışanları izlediği görülüyor.

ÖSYM Başkanı'ndan sınavlarda 'Yapay zeka' açıklaması ÖSYM Başkanı'ndan sınavlarda 'Yapay zeka' açıklaması

Gazeteci Fatih Altaylı'da tepki gösterdi:

"Artık üniversite bahçesi oldukça güvensiz bir yer ve sadece göçmenler değil, bölgedeki suç örgütlerinin, sayıları hiç de az olmayan uyuşturucu satıcılarının, evsizlerin, sokak serserilerinin konuşlanma yeri de artık üniversite ve bahçesi. Bunun yarattığı güvenlik risklerinden öğrenciler kadar öğretim üyeleri de, özellikle de kız öğrenciler çok rahatsız ve her an tatsız bir olayın olmasını kaçınılmaz görüyorlar."