Zafer Aktaş yönetiminde yılın başından bu yana terör, uyuşturucu ve suç örgütlerine yoğunlaşan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul’un zehre ve suça yönlendirilmesinin önüne geçti. Polis ekiplerinin dikkatli ve titiz çalışmalarıyla operasyonlardan tam başarı alındı.

Terörle mücadele ve huzur ortamı

İstanbul Emniyeti birçok terör eylemini yıl içerisinde engellemeyi başardı.İstihbari bilgileri sağlamak adına Siber Suçlarla Mücadele Bürosu ve İstihbarat ekiplerinin koordinesi sonuç vermeye devam ediyor.

Teknik takibin ardından gelen TEM’in fiziki müdahalesi ile İstanbul içerisinde faaliyetleri bulunduğu değerlendirilen terör örgütlerinin eylem planları suya düştü. Yapılan operasyonlar neticesinde bu yıl içerisinde İstanbul, terörden zarar görmedi.

Uyuşturucuyla mücadeleye aralık verilmedi

İstanbul genelinde yapılan operasyonlar neticesinde tonlarca uyuşturucuyu piyasa sürmeye çalışan zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı. Yıl içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duyurusuyla yapılan operasyonda tek seferde ele geçirilen çok miktarda uyuşturucu madde ile İstanbul Emniyeti’nin başarısı bir kez daha tescillenmiş oldu.

İçişleri Bakanı Soylu, İran uyruklu baron ve çetesinin çökertildiğini şu sözlerle duyurmuştu: Uyuşturucuda yine büyük operasyon; Uzun süreli takip sonucu Türkiye’de tek seferde rekor; 1 ton 117 kilogram metamfetamin kristal ve sıvı ele geçirildi. İran uyruklu baron, R.K. ve çetesi çökertildi. Tebrikler Türk Polisi, Tebrikler İstanbul Emniyeti

Yüzlerce zanlının yakalandığı farklı adreslere eş zamanlı yapılarak düzenlenen şafak operasyonlarıyla da suç örgütlerine büyük bir darbe vuruldu.

Birçok ille koordinasyon sağladı, Türkiye’nin huzuruna katkı verdi

İstanbul Emniyeti sadece il içerisinde değil, Türkiye’de çeşitli illerde faaliyet gösteren suç örgütleri için de Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri’ne destek verdi. ‘Demir Yumruk’ ve ‘Tümör’ gibi son dönem operasyonlarıyla birçok adrese baskın düzenleyen İstanbul Emniyeti, operasyonel yeteneğini hem masada hem sahada göstermiş oldu.

10 aylık titiz çalışma sonucunda aralarında İstanbul’un da bulunduğu 29 ilde eş zamanlı yapılan ‘Demir Yumruk’ operasyonuyla, İstanbul içerisinde faaliyet gösteren demir-çelik sektöründeki fiyat dalganlanmalarını manipüle eden suç örgütü birimi çökertildi.

Bu manipülasyonlarla çete, kamuyu 25 milyar zarara uğratmıştı.

Düzensiz göç ile mücadele

Ülkemiz içerisinde bulunması gereken muhitten ayrılan ya da sınırlardan kaçak yollarla ülkemize giren göçmenleri tespit için ekipler teyakkuzda… Son dönemde İstanbul ve Iğdır Emniyeti’nin iş birliğinde yapılan uygulamayla günde 600 fazla Afganistan uyruklu yabancının sınır dışı edildiği bilgisi paylaşıldı.

GBT sorgulamaları da son derece etkili

Kuytu sokak, ara cadde farketmeden İstanbul Emniyeti, aranan şahısları yakalamak adına Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamalarına da devam etti. Bu kapsamda birçok aranan zanlı ve yoklama kaçağı yakalandı

İstanbul halkı huzurlu

‘Samimi Haber’ mikrofonunu İstanbul halkına uzattı. İstanbul halkı operasyon ve uygulamalar ile daha güvende hissettiğini söyledi. Sokaklarda daha rahat ve huzurlu gezdiklerini ifade eden İstanbullular, operasyonları desteklerini söyledi.