"İşsizlik maaşı ne kadar olacak" sorusu asgari ücret görüşmeleriyle birlikte öne çıkan konulardan oldu. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala çalışmayan vatandaşlar, konuyla ilgili gerekli bilgileri araştırmaya başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret zammını bu hafta açıklayacak. İşsizlik maaşı zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Zam miktarına bağlı olarak yeni yılda işsizlik maaşı da yeniden hesaplanacak. İşte, 'İşsizlik maaşı zammı konusu hakkında tüm ayrıntılar...

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

İşsizlik maaşı en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde en düşük işsizlik maaşının 6922 liraya, yüzde 55 zam yapılması halinde ise 8253 liraya çıkması bekleniyor. En yüksek işsizlik maaşı ise yüzde 30 zam ile 13 bin 845 liraya, yüzde 55 zam olması durumunda da 16 bin 507 liraya çıkması öngörülüyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

İşsizlik maaşı da asgari ücretin açıklanmasıyla belli olacak. Bu hafta içerisinde yeni rakamın belli olması ön görülüyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

İşsizlik maaşı alma şartları ile ilgili İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Akaryakıt fiyatları: 28 Nisan 2024 Akaryakıt fiyatları: 28 Nisan 2024

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.