İsrail'in Eurovision'a katılıp katılmayacağı konusundaki belirsizlik bir süredir devam ediyor. Yarışma yetkilileri, İsrail'in katılımını şarkı sözlerindeki provokatif ifadelerin değiştirilmesine bağlı olarak kabul edebileceklerini açıklamışlardı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den beri devam ediyor. Mayıs ayında İsveç'te düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın gündeminde ise bir süredir İsrail'in yarışmada yer alıp almayacağı tartışılıyor.

Avrupa Yayın Birliği, yarışma ve katılımcılar hakkında yaptığı açıklamada, Ortadoğu'daki şiddet olaylarının bu yıl düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda "derin duygulara ve güçlü tepkilere" neden olduğunu kabul etti.

İSRAİLLİ ŞARKICI ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

Eurovision Israil

İnsanların bu konuda tartışma ve protesto hakkını kullanması normal kabul edilirken, bazı sanatçıları hedef alan "sosyal medya kampanyaları" konusunda endişeler dile getiriliyor.

İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme

Açıklamada sanatçıların isimleri belirtilmemiş olsa da, 20 yaşındaki İsrailli şarkıcı Eden Golan'ın Instagram hesabı üzerinden ölüm tehditleri aldığı yönündeki haberler bir süredir gündemi meşgul ediyor.

KARAR SANATÇILARA AİT DEĞİL

Israile Eurovison Boykotu

Avrupa Yayın Birliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Demokratik bir toplumda ifade özgürlüğünü ve görüş belirtme hakkını güçlü bir şekilde desteklemekle birlikte, sanatçılarımıza veya yarışmayla ilişkili herhangi bir kişiye yönelik her türlü çevrimiçi tacize, nefret söylemine veya tacize kesinlikle karşı çıkıyoruz"

Eurovision'da yarışacak sanatçıları hedef almanın "kabul edilemez ve tamamen adaletsiz" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "herhangi bir ülkenin Eurovision şarkı yarışmasına dahil edilmesi kararının tek tek sanatçıların değil, Avrupa Yayın Birliği yönetim organlarının sorumluluğunda olduğu" vurgulandı.

Hollanda'da ötanazi onayı verildi! Hollanda'da ötanazi onayı verildi!