Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısıyla başlayan Filistin-İsrail çatışmaları 15'inci gününde hız kesmeden sürüyor.

Çatışmalarda her geçen dakika can kayıpları yaşanıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığına göre, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 385'e yükseldi.

Bakanlık, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaralananların sayısının da 13 bin 651'e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre, hayatını kaybeden 4 bin 385 kişinin 1756'sı çocuk, 976'sı kadındı.

"YAKIT YARDIMI YAPILMAMASI HAYATLARI TEHLİKEYE ATIYOR"

Mısır Kızılayı, Gazze ve Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın bu sabah geçici bir süreyle açılması ile insani yardım taşıyan 20 tırın Gazze'ye giriş yaptığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise bu yardımlara ilişkin endişelerini dile getirdi.

Bakanlık, İsrail ordusunun yapılan yardımların içinde yakıt olmayacağı yönündeki açıklamasına işaret ederek, yakıtın insani yardım kapsamının dışında bırakılmasının hasta ve yaralıların hayatını tehlikeye atacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, "Uluslararası topluma ve Mısır'a daha fazla kişi hastanelerde hayatını kaybetmeden önce yakıt ve acil sağlık ihtiyaçlarını ulaştırma konusunda acilen çabada bulunma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri yer aldı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne giren insani yardımla ilgili bu sabah bir açıklama yaparak, yardımların yalnızca güney bölgelere gideceğini bildirmişti. Ordu baş sözcüsü Daniel Hagari, televizyonda yayınlanan brifinginde, yardım sevkiyatının yakıtı içermeyeceğini söylemişti.