Slovakya Başbakanı Fico tekrar ameliyata alındı Slovakya Başbakanı Fico tekrar ameliyata alındı

Gazze'de durum giderek daha da gerginleşiyor. İsrail tankları, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesinden bir gün sonra Refah'a girerek Mısır'a açılan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi. Bu harekat, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların yeni bir boyut kazanmasına neden oldu. Hamas, İsrail askerleriyle Refah'ın doğusunda çatıştıklarını açıklarken, İslami Cihad da aynı bölgedeki havaalanı yakınlarında İsrail askerlerine ve askeri araçlarına saldırılar düzenlediğini duyurdu. El Fetih de Gazze'nin orta kesimlerinde çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Gece boyunca Gazze, İsrail tarafından karadan ve havadan yoğun bombardımana tutuldu. İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda Hamas'a ait çok sayıda altyapıyı ortaya çıkardıklarını ve belirlenen hedefleri havadan vurduklarını açıkladı. Refah sınır kapısının İsrail'in kontrolüne geçmesiyle kapı kapandı ve ne yardımların ne de hastaların geçişine izin verildi.

Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail'in geniş çaplı bir operasyon için kullanabileceği güçlü bombalar içeren mühimmat sevkiyatını ilk kez durdurdu. Savunma Bakanı Lloyd Austin, sevkiyatla ilgili nihai kararın henüz verilmediğini belirtti. Bu durum, İsrail tarafında endişe yarattı ve İsrailli yetkililer, Biden yönetimine silah sevkiyatının durdurulması ve bu durumun medyaya sızdırılmasından duydukları rahatsızlığı iletti. Yetkililer ayrıca, bu kararın esir takası müzakerelerini tehlikeye atabileceği konusunda uyarılarda bulundu.