Dünya

İsrail'in oyunu ortaya çıktı! Çağrı cihazları 'o mesajla' patlatıldı...

İsrail'in, Lübnan'da patlattığı çağrı cihazlarıyla Hizbullah'ın operasyonlarını 9 yıl boyunca takip ettiği ortaya çıktı. İsrail'de üretilen cihazların ise şirketin haberi olmadan tedarik zincirine sızdırıldığı ve Hizbullah'a "İsrail bunları gözetleyemez" diyerek satıldığı ifade edildi.

Abone Ol

Son günlede Hizbullah'ı hedef alan peşi sıra saldırıların en dikkat çekeni çağrı cihazlarının sinyalle patlatılması olmuştu.

Lübnan'da Hizbullah mensuplarını hedef alan saldırıda çarpıcı bir detaya ulaşıldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, 2015 yılında başlayan operasyonun hazırlık aşamasında, tuzaklı telsizlerin Hizbullah'a verildiği ve bu cihazların İsrail istihbaratı tarafından örgütün faaliyetlerini takip etmek amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı.

Şirketin bilgisi dışında sızdırıldı

2022 yılında İsrail tarafından üretilen çağrı cihazlarının, Tayvan merkezli Gold Apollo şirketinin bilgisi dışında tedarik zincirine sızdırılarak Hizbullah'a satıldığı bildirildi.

Hizbullah'a böyle satılmış

Söz konusu cihazların "İsrail tarafından izlenemeyeceği" söylenerek Hizbullah'a pazarlandığı belirtildi.

Adını gizleyen bir İsrail yetkilisi, örgütle iyi ilişkiler içinde olan bir pazarlama görevlisinin, büyük bataryalı modelin üstün olduğunu öne sürerek cihazları Hizbullah'a satmayı başardığını belirtti.

Patlatılmadan önce mesaj gönderildi

Öte yandan Hizbullah'ın çağrı cihazlarını şubat ayında örgütün elemanlarına dağıttığı aktarıldı.

Haberde dikkat çeken bir diğer nokta ise, cihazlar patlatılmadan önce Hizbullah üyelerine gönderilen "Şifreli mesaj gelecek" bildirimi oldu.

Patlatılan çağrı cihazları nedeniyle yaklaşık 3 bin Hizbullah mensubunun öldüğü ya da sakat kaldığı bilgisi paylaşılmıştı.