Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alan İsrail, birçok sivili katletti. Hastaneyi hedef alan bombalı saldırı sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. 

İsrail saldırısının ardından ise İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin geçtiğimiz gün yayınladığı haber dikkat çekti. BBC'nin dün (17 Ekim) saldırı öncesinde "Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi inşa ediyor?" başlığıyla yayınladığı haberi İsrail'e adeta “Orayı vur, tam orayı” diye "hedef gösterdiğine" yönelik yorumlara neden oldu. 

SÖZ KONUSU HABER 

BBC'den David Gritten imzalı haberde İsrail'in, Hamas'ın Gazze'ye yönelik devam eden bombardımanında Hamas'a ait gizli bir tüneller ağını vurmaya çalıştığını belirtiyor. 

Haberin devamı şöyle: 

"Bir İsrail ordusu sözcüsü geçtiğimiz günlerde yaptığı video yayınında, 'Gazze'yi siviller için bir katman ve Hamas için bir başka katman olarak düşünün. Hamas'ın inşa ettiği ikinci katmana ulaşmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

'Bunlar Gazzeli siviller için kurulan sığınaklar değil. Bunlar yalnızca Hamas ve diğer teröristlerin, İsrail'e roket atmaya ve terörist göndermeye devam edebilmeleri, operasyon düzenlemeleri için var.'

İsrail'in 'Gazze Metrosu' adını verdiği tüneller ağının büyüklüğünü anlamak oldukça zor.

Ayrıca bu ağın 41 kilometre uzunluğunda ve 10 kilometre genişliğindeki Gazze Şeridi'nin altında bulunduğuna inanılıyor."