Spor

İsrail’e “Artık yeter!” diyen Kerem’e milyonlarca destek

Avrupa’daki yüzakı futbolcularımızdan Kerem Aktürkoğlu, İsrail’in Gazze’deki soykırımına karşı, sosyal medya hesabından yaptığı; “Artık yeter!” paylaşımıyla gündemde. Portekiz basını milli futbolcumuzu manşete taşıdı. Paylaşım sosyal medyada 8 milyondan fazla etkileşim aldı, 5 bin civarında yorum yapıldı.

Abone Ol

Bu sezon Avrupa’da yüzümüzü güldüren milli futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, İsrail’in yaptığı soykırıma sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından İsrail’e karşı; “Artık yeter!” diye milli gururumuz yüzbinlerce beğeni, binlerce yorum aldı. Üstelik Portekiz medyasında da manşet oldu.

“Artık yeter!” paylaşımı milyonlarca etkileşim aldı

Kerem Aktürkoğlu'nun X hesabından dün Türkçe ve İngilizce yaptığı bu paylaşıma sosyal medyada destek çığ gibi büyüdü; 8 milyondan fazla etkileşim alırken, 30 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı, 150 binden fazla beğeni ve 5 bin dolayında yorum aldı.

Hem yetenekli hem cesur!

Aktürkoğlu'nun açıklaması yabancı sosyal medya kullanıcıları tarafından da destek gördü, farklı dillerde yorumlar yapıldı. Bu yorumlardan birinde; "Soykırıma karşı konuşan bazı futbolcular kadro dışı bırakıldı. Dolayısıyla Aktürkoğlu'nun açıklaması cesur. Soykırımın sona ermesi için savaşmaktan korkmamalıyız!" ifadeleri yer alırken, bir başka yorumda; "Aktürkoğlu yetenekli bir oyuncu ama bugün onun aynı zamanda cesur olduğunu da keşfettik. İsrail'in Filistin ve Lübnan'a karşı savaşının sona ermesi ve Orta Doğu'da barış için çok güzel" şeklinde paylaşım yapıldı.

Portekiz gazetesi Record, Kerem’in paylaşımını manşete taşıdı

Portekiz'in tanınmış spor gazetesi Record ise Kerem'in paylaşımını manşete taşıdı ve milli futbolcunun açıklamalarını tam sayfa kullanarak, ona destek verdi.  Gazete, Benfica’da harika işler çıkaran futbolcunun fotoğrafının da yer aldığı ilk sayfada, "Katliam durdurulmalı" başlığını attı.