Dünya

İsrail ve Hizbullah ilk kez sıcak çatışmaya girdi

Hizbullah’ın Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, El-Adise kasabasına sızmaya çalışan İsrail birlikleriyle çatışma yaşandığını ve İsrail askerlerinin kayıplar vererek geri çekildiği duyuruldu.

Abone Ol

İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırı başlatmasının ardından, Hizbullah güçleriyle arasında ilk kez sıcak çatışma yaşandı. Gelen bilgiler, İsrail güçlerinin kayıplar vererek geri çekildiği yönünde. 

Hizbullah’ın sosyal paylaşım sitesi Telegram’dan yaptığı duyuruda, bu sabah saatlerinde Hallet El-Mehafir yönünden El-Adise kasabasına sızmaya çalışan İsrail piyade birlikleriyle Hizbullah askerlerinin çatışmaya girdiği, İsrail askerlerinin kayıplar vererek geri çekildiği açıklandı. 

Böylece, İsrail’in Lübnan’a yönelik operasyonunun başlamasından bu yana ilk kez sıcak çatışma yaşanmış oldu. 

Açıklamada, Hizbullah’ın İsrail birliklerine yönelik saldırılarına ilişkin bilgiler verildi. Buna göre, İsrail-Lübnan sınır hattı üzerinde bulunan Şumira kışlasında bulunan bir grup İsrail askeri Hizbullah tarafından füzelerle vuruldu. Diğer yandan, Lübnan sınırındaki Misgav Am Yahudi yerleşim birimindeki büyük bir İsrail piyade birliğine füze ve topçu atışlarıyla saldırılar düzenlendiği ve düşmana kayıplar verdirildiği bilgisi de verildi. Lübnan sınırı yakınlarındaki Shtula yerleşim birimine 2 Burkan füzesiyle isabetli bir saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan İsrail Yediot Ahronot gazetesi İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesinde sirenlerin çaldığını, Lübnan'dan fırlatılan füzelerin açık alana düştüğünü duyurdu. Hizbullah'ın bir başka açıklamasında da, Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona yerleşimindeki bir grup İsrail askerinin ve topçu mevzilerinin bir dizi füzeyle vurulduğu kaydedildi.